Het verhaal van het honderdste aapje

Di 5 September 2006 22:00 | Frank | 6059 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Hoe meer mensen in contact komen met de andere kant van een verhaal, hoe meer mensen in contact zullen komen met de andere kant van een verhaal: het verhaal van het "honderdste aapje".

"Wetenschappers leerden op een eiland een wild aapje om aardappels te wassen in zout zeewater. Na verloop van tijd begonnen de andere aapjes het na te doen en op een gegeven moment deden alle aapjes op het eiland dit. Later gingen wetenschappers naar een ander eiland waar hetzelfde ras apen leefde, tot hun verbazing zagen ze dat ook deze aapjes hun aardappels in het zoute zeewater wasten."

Het verhaal gaat over het collectief bewustzijn. Doordat een bepaald aantal aapjes de kennis van het wassen van de aardappels heeft, wordt dit opgeslagen in het collectief bewustzijn en is de rest van dit ras apen in staat deze kennis op te nemen vanuit dit collectief bewustzijn.

Ik geloof dat dit ook zo bij mensen werkt. Als jij je persoonlijk inzet om jouw leven op een positieve manier te leven ben jij bezig de wereld te verbeteren. Het tegendeel is helaas ook waar. Wanneer we ons alleen maar bezighouden met het verdienen van geld en ons niet bezighouden met het welzijn van anderen, roepen we met z'n allen agressie op, met als resultaat het zinloze geweld. Niet iets om trots op te zijn.

Er wordt te weinig nagedacht over belangrijke zaken. We denken na over de auto die wij willen kopen, de baan die wij willen hebben, de inrichting van ons huis en de kleur van ons schaamhaar. Nadenken over welke richting de wereld opgaat, wat er mis is met haar en waar het mis is gegaan, doen we niet zoveel meer.

Iedereen heeft recht van bestaan en recht op een eigen mening, maar wees er van bewust dat als jouw mening negatief en destructief is, het ook jouw schuld is dat er kinderen sterven aan de gevolgen van geweld.
Bron: snips.nl