Nepdiploma's bestrijden met RFID

Vr 3 Juli 2009 16:16 | Frank | 4132 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Je diploma. Het papier waar je jaren voor hebt gestudeerd. Oftewel, iets om trots op te zijn en iets waarmee je je kan onderscheiden van anderen op de arbeidsmarkt. Het is echter mogelijk om op een veel makkelijkere manier aan een diploma te komen, namelijk door een vervalsing aan te schaffen zodat dat je niet al die tijd en moeite er in hebt hoeven steken. Bijna niet van echt te onderscheiden en natuurlijk zo illegaal als maar zijn kan. Daarom zijn vele universiteiten in Verenigde Arabische Emiraten bezig met een nieuw idee tegen deze vervalsing, en wel door de diploma’s te voorzien van een RFID tag.
 
Met deze nieuwe RFID toepassing gaat men opnieuw de strijd aan met de vervalsers. De RFID tag moet ervoor zorgen dat de authentieke diploma’s niet meer gekopieerd kunnen worden en dat het registreren en bewerken van de diploma’s, door de bevoegde autoriteiten, sneller gaat. In de VAE is het onderwijssysteem zo geregeld dat universitaire studenten zich centraal moeten registreren voor opleidingen en aanvullende cursussen bij het Ministry of Higher Education & Scientific Research (MOHESR). Op advies van het Ministerie hebben de universiteiten de data van studenten, zoals persoonlijke en academische informatie, gestandaardiseerd. In navolging daarvan riep deze ook op om de vervalsbaarheid van de diploma’s tot nul te reduceren door gebruik te maken van de oplossing die het bedrijf Amricon biedt. De kracht van dit systeem zit in de versleuteling van de gegevens die op de tag staan geschreven. De gegevens van het diploma van een student staan op de geïntegreerde RFID tag die versleuteld is. Deze gegevens kunnen alleen worden uitgelezen en gewijzigd worden door het Ministerie. Nadat een student zijn diploma heeft ontvangen met tag, kan hij later nog cursussen volgen en certificaten laten bijschrijven op zijn diploma. Hiermee moet hij vervolgens naar het Ministerie om de nieuw behaalde certificaten te laten legaliseren en bij te schrijven op de tag.
 
In een tweede fase van dit project wil Amricon dat de universiteiten naast diploma’s ook andere documenten gaat uitrusten met RFID, om zo een betere service te bieden richting de student. Belangrijke informatie van studenten kan automatisch worden opgevraagd en daardoor wordt het proces versneld. Op dit moment wordt deze nieuwe applicatie uitgerold, waarna er op 50 universiteiten en door 15.000 studenten gebruik van wordt gemaakt.
 
RFID Journal