Wie denkt George W Bush wel niet dat hij is?

Vr 15 Augustus 2008 15:41 | Frank | 3365 keer bekeken | 0 reacties | 4 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Net voor de olympische spelen van start gingen kwam Bush met kritiek op de mensenrechten in China. Nu is hij volop bezig om een raketschild te plaatsen rondom Rusland en bemoeit hij zich ook nog met Georgië. President Bush zegt dat Rusland zich tegenover Georgië als een bullebak gedraagt en de verstandhouding met Washington schaadt. De VS zal de bevolking van de voormalige Sovjet-republiek 'niet in de kou laten staan' en de soevereiniteit en territoriale integriteit van Georgië moeten gerespecteerd moeten, zegt George Bush.

Maar wie is hier nu de bully? Het vreemde is dat Amerika nog steeds een onbekend aantal, 'enemy combatants', ofwel gevangenen in Guantanamo bay zonder proces vasthoud en martelt, hetgeen indruist tegen de geneefse conventie. En de menselijkheid niet te vergeten!! Verder is Amerika verzeilt in illegale oorlogen tegen Irak en Afghanistan. Beschuldigingen van schending van de Geneefse Conventies worden normaliter door de landen die de conventies hebben ondertekend voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag gebracht. Bij Amerika laat men echter verstek gaan voor deze verplichting.

Het is dus in mijn ogen vreemd dat een president met zoveel op zijn eigen geweten, zich zo kan uitlaten in de media en dat hij dus zonder vraagtekens of nuance wordt geciteerd. Is dit het begin van een nieuwe koude oorlog? Het Russisch-Georgische conflict is grotendeels een energie-oorlog om de toegang tot de grote olie-en aardgasreserves in de Kaspische regio.

Bron: Diverse kranten