Canadees platenlabel bindt strijd met RIAA aan

zaterdag 28 januari 2006 22:01 | Frank | 1954 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De downloadcommunity heeft steun uit onverwachte hoek gekregen: de Canadese platenmaatschappij Nettwerk heeft bekendgemaakt dat het de RIAA in de rechtszaal te lijf gaat.

Aanleiding was de aanklacht tegen een vijftienjarig meisje uit Texas, dat onder andere het nummer 'Sk8ter Boy' van Avril Lavigne had gedownload en daarop van de RIAA een schikkingsvoorstel van negenduizend dollar in de bus kreeg. Lavigne staat onder contract bij de Canadezen. Het vervolgde meisje schreef daarop een brief naar de artiest MC Lars, van wie ze het nummer 'Download this song' had beluisterd; en omdat ook MC Lars bij Nettwerk onder contract staat kwam het balletje aan het rollen. De familie van het meisje liet weten bijzonder verheugd te zijn met de stellingname van het Canadese label, dat zei dat het alle kosten van de rechtszaak voor zijn rekening zal nemen.

'Procederen tegen muziekfans is geen oplossing, maar een probleem', aldus Nettwerk-voorman Terry McBride, 'De rechtsgang van de RIAA helpt artiesten niet, maar schaadt de muziekindustrie.' Zijn platenlabel heeft advocatenkantoor Mudd Law Offices uit Chicago ingeschakeld om het meisje en haar familie in de rechtszaal bij te staan. Charles Lee Mudd Jr. van dat kantoor heeft al diverse downloaders verdedigd tegen de aanklachten van de copyrightwaakhond. 'Advocaten, musici en de platenindustrie hebben de handen ineengeslagen om de ongepaste en onrechtvaardige rechtsgang van de RIAA aan te tonen', aldus Mudd, 'Sinds 2003 heeft de RIAA zich bij herhaling schuldig gemaakt aan misbruik van het Amerikaanse rechtssysteem om schikkingsbedragen van gewone mensen af te persen. De organisatie heeft bestaande wetgeving opzettelijk verkeerd toegepast: het zou een schild moeten zijn, maar het wordt als zwaard gebruikt. Dankzij de principes van Nettwerk kunnen we samenwerken om de RIAA te weerhouden van zijn aggressieve benadering, die bovendien niet eens de doelstellingen van die organisatie bewerkstelligt.'

Bron: Tweakers.net

 Quote

Kan het denken zichzelf leeg houden? Op dat moment, dan is er die energie. Je hoeft er niet eens om te vragen. Wanneer er ruimte is, is er leegte en daarom kan het vol energie zijn. Dus in rein maken, in het beëindigen van de dingen van het huis, van verdriet, kan het denken helemaal leeg zijn, zonder motivatie, zonder verlangen? Terwijl je hieraan werkt, het huis schoon houdt, komen andere dingen vanzelf. Jij bent niet degene die de aarde daarvoor bewerkt. Dat is meditatie.
Krishnamurti