De 51ste staat van Amerika (video)

Di 16 Januari 2007 00:06 | Frank | 5271 keer bekeken | 3 reacties | 1 x aanbevolen

Het zou zomaar kunnen gebeuren... Het journaal van 7:00 uur begint als volgt: "Elite eenheden van het Amerikaanse leger zijn vanmorgen geland op het strand van scheveningen. President George Bush zei zojuist in een televisie toespraak:' Dat de actie is bedoeld om 3 militairen te bevrijden die hier gevangen zitten '. De drie worden door het internationale gerechtshof verdacht van oorlogsmisdaden. De Amerikaanse actie is gelukt. Een antwoord op de vraag '..of er door Nederlandse troepen verzet is gepleegd?' is nog onbekend. Premier Balkenende heeft ertoe opgeroepen vooral kalm te blijven en over grenzen heen te blijven kijken. Hij verwacht dat de loyale bondgenoot beheerst zal optreden."

Amerikaanse soldaten die ons land binnenvallen. Het klink absurd, maar het zou zo maar kunnen gebeuren. Dankzij een wet die door de Amerikanen in 2002 is aangenomen. De zogenoemde The Hague Invasion Act( Invasie van Den Haag-wet ). Volgens deze wet mogen de VS "elke vereiste actie" ondernemen om Amerikaanse soldaten te bevrijden die "ten onrechte" (zulks ter beoordeling aan de VS) worden uitgeleverd aan het Internationaal Strafhof in Den Haag. De Amerikanen kunnen gewoon Nederland binnenvallen als hun vinden dat er ten onrechte iemand word vastgehouden. In de Politiek is er dus wel een beetje over gepraat en de media heeft er wel over geschreven, maar het is nooit een onderwerp geweest van een serieus gesprek.

In het pak genaaid door Europa, Brussel beslist. Schoothondje van de Verenigde Staten. Meegesleurd in de oorlog tegen Irak. Trouw aan bondgenoten, trouw aan handelspartners. Maar zijn we ook nog trouw aan onszelf? Regeert Den Haag nog wel Nederland? Zijn we nog wel baas in eigen land? Wie maakt hier eigenlijk de dienst uit?

Wat zegt dit gedrag over Nederland? Amerika is de baas en wij Nederland zijn de knecht en moeten wij ons hierbij neerlegen?

Het begon allemaal met de woorden "of u staat aan onze kant, of aan de kant van de terroristen".

Misschien heeft u deze reportage allang gezien, maar het kan ook zo zijn dat u net big brother aan het kijken was op een andere zender. Of big brother naar u? Hoe dan ook.....
Bekijk deze reportage van reporter en zie dat het beeld dat hier geschetst word alleen maar meer realiteit aan het worden is.

De 51ste staat van Amerika
Uitzending 24 maart 2004

bekijk:

windows media
realplayer

 

Bron: KRO Reporter

Reacties

  De nieuwe Romijnen

  Di 16 Januari 2007 10:42 | louise |

  Indrukwekkend reportage! Ik had het nog niet gezien maar was zeker niet big brother aan het kijken. Maar ongeacht of we nu kijken of niet ''big brother'' houdt ons altijd in de gaten. 


   Al met al een zeer zorgelijke situatie die inderdaad eens volledig uit de hand zou kunnen lopen en het wordt steeds duidelijker dat alle voorwaarden voor een mogelijke "Invasie"  potentiel aanwezig zijn. De vraag is natuurlijk of het ooit zover zal komen maar dat is koffiedik kijken.


  Bij de woorden "of u staat aan onze kant, of aan de kant van de terroristen" moet ik denken aan de oude Romijnen. Caesar had het zo geformuleerd: ''Of u bent voor Rome of u bent tegen Rome." Misschien heeft hij dat eens gezegd en wie weet: De geschiedenis herhaalt zich.   


   


  History repeating itself

  Di 16 Januari 2007 13:21 | Frank |

  Waren het niet de romeinen? hihi  retificatie: Romeinen

  Di 16 Januari 2007 17:29 | louise |

  Ik bedoelde inderdaad de oude Romeinen


  En met de romeinen gesproken: Errarum humanum est