Slacker Uprising: nieuwste documentaire Michael Moore Gratis online

Vr 5 September 2008 13:11 | Frank | 6062 keer bekeken | 1 reactie | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Documentairemaker Michael Moore lanceert op 23 september zijn nieuwste documentaire gratis exclusief op internet. ‘Slacker Uprising’ verhaalt over Moore’s pogingen om jongeren die niet stemmen over te halen wel te stemmen.

Voor de documentaire bezocht Moore 62 staten tijdens de presidentsverkiezingen van 2004. Hij zegt de documentaire gratis online te tonen als cadeautje voor zijn fans. “Als dank hoop ik dat komende november meer jongeren dan ooit hun stem uitbrengen”, aldus Moore in een verklaring.

De meer dan $2 miljoen kostende documentaire is gefinancierd door Moore zelf en door filmbazen Bob en Harvey Weinstein die de internationale rechten op de film bezitten. ‘Slacker Uprising’ is vanaf 7 oktober verkrijgbaar op dvd. De download komt beschikbaar op BlipTV.

Moore liet in zijn vorige documentaire ‘Sicko’ zien hoe het gesteld is met de gezondheidszorg in de Verenigde Staten.

Trailer

Bron: slackeruprising.com

Reacties

  Slacker uprising (the movie)

  Wo 24 September 2008 12:42 | Frank |
  http://www.youtube.com/v/uDidHpyaFKk&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=nl&fs=1">http://www.youtube.com/v/uDidHpyaFKk&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=nl&fs=1"> name="allowFullScreen" value="true">

   De synchronisatie van beeld en geluid is niet al te best

  Eigenlijk is de film alleen voor Amerikanen gratis te downloaden, om ze te motiveren om te gaan stemmen.

  'Slacker Uprising', oorspronkelijk gefilmd onder de titel 'Captain Miek Across America', is een documentaire over een tour die Moore in 2004 langs Amerikaanse studentencampussen maakte. Daar probeerde hij jongeren bewust te maken van streken die Republikeinen de vier voorafgaande jaren hadden geflikt en van het belang van stemrecht om daar wat aan te kunnen doen.