Amerikaanse president Bush vermoord.(video)

zondag 22 oktober 2006 13:15 | Frank | 6747 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Vandaag over precies één jaar wordt de Amerikaanse president Bush vermoord. De nieuwe film 'Death of a President' vertelt in de vorm van een documentaire wat er gebeurt na de moord op Bush en veroorzaakt veel ophef in Amerika. Verschillende bioscoopketens weigeren de film te vertonen en de Britse regisseur zou met de dood zijn bedreigd.

In de film wordt Bush op 19 oktober 2007 vermoord, als hij een hotel in Chicago verlaat. Zowel Republikeinen als Democraten vinden het smakeloos en schadelijk een film te vertonen waarin te zien is hoe de zittende Amerikaanse president Bush wordt vermoord.


In Nederland wordt de film vooralsnog niet geweerd. A-Film draait 'Death of a President' vanaf het voorjaar op kleine schaal in Nederland. Zijn de ophef en protesten naar aanleiding van deze film in de VS terecht? EénVandaag spreekt erover met historicus Arend-Jan Boekestijn en Amerika-deskundige Jan Donkers.

Trailer death of a president

Uitzending 1 vandaag


Bron: Een vandaag

 Quote

Wanneer je leeft vanuit je hart, heb je geen ‘wereldbeeld’. Je hebt geen stelsel van overtuigingen, door middel waarvan je de feiten rangschikt. Je hebt weinig sterke meningen over wat dan ook, je bent meer een waarnemer geworden. Je staat open voor het nieuwe en weigert je vast te leggen op een idee of een principe. Je stelt je oordeel over situaties uit, want je houdt de mogelijkheid open dat er iets is wat je nog niet begrepen hebt. Oordelen hebben altijd iets definitiefs in zich; maar een hartgebaseerd kijken naar de wereld heeft geen behoefte aan definities.