Umts-info.nl is eenzijdige propaganda

Wo 10 Oktober 2007 15:11 | Frank | 4221 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

MoNet, een samenwerkingsverband van mobiele netwerkbeheerders KPN, T-Mobile en Vodafone heeft een nieuwe website gelanceerd, umts-info.nl. De startpagina look-a-like biedt gerubriceerde links naar informatie over allerlei aspecten van umts en betrokken organisaties.

De site is volgens MoNet bedoeld voor mensen die meer achtergrondinformatie wensen over UMTS-antennes, de techniek, gezondheid en maatschappelijk nut van mobiele communicatie in het algemeen.

De meeste links verwijzen naar pagina's waarop gesteld wordt dat umts-straling geen gevaar vormt voor de volksgezondheid. Alleen naar de kritische site stopumts.nl is gelinkt onder de titel "Wat zeggen tegenstanders van UMTS?". Meteen daaronder een link naar "Stop UMTS Angst", een blog dat zich juist keert tegen kritische initiatieven 'die alleen maar onnodige hysterie zaaien onder burgers en gemeenten.'

Deze asymmetrie is begrijpelijk gezien de belangen van MoNet, maar desalniettemin bedenkelijk, zo vinden enkele umts-sceptici. Etwald Goes, initiatiefnemer van Stopumts.nl: "Zo'n site bewijst de burger geen goede dienst. Het is meer van het zelfde: aloude propaganda van de netwerkoperators." 

Frans van Velden van Stralingsrisicos.nl: "Tja, het tegengeluid wordt weer eens ondergesneeuwd. Het bevestigt eens te meer de vooringenomenheid van niet alleen de mobiele industrie, maar ook veel wetenschappers en overheden."

Lees hier verder

Bron: webwereld