Virus treft Nederlandse MSN Messenger

Zo 1 Januari 2006 21:11 | Frank | 2677 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
In de Nederlandse versie van het chatprogramma MSN Messenger is een gevaarlijk wormvirus ontdekt. Het maakt gebruik van een recent ontdekte fout in besturingssysteem Windows.

'Extreem kwetsbaar'
Volgens het antivirusbedrijf Kaspersky zijn ook Windows-gebruikers met de laatste updates 'extreem kwetsbaar' omdat Windows-maker Microsoft nog geen oplossing van het probleem heeft.

Nederlands virus
Kaspersky denkt dat de maker van het virus een Nederlander is, die uit is op betalingsgegevens. Het virus wordt via een plaatje van een kerstgroet verspreid. Het virus neemt dan controle over de besmette pc over.

Creditcardgegevens
De toetsaanslagen op de computer die de gebruiker doet, worden geregistreerd. Zo kan de maker van het virus de gebruikersnamen, wachtwoorden en creditcardgegevens achterhalen. Vervolgens kan hij aankopen doen en rekeningen plunderen.Oppassen
De maker lijkt het aantal infecties kunstmatig laag te houden. Het gaat nu om enkele honderden. In het overgrote deel (ongeveer 98%) van de gevallen gaat het om Nederlandse gebruikers. Met een beetje goede wil van de internetprovider en de politie is de verdachte zo gevonden, denkt Kaspersky. Het bedrijf adviseert internetgebruikers hun beveiligingsinstellingen tot het maximum te verhogen en op te passen met onbekende plaatjes.

Bron: RTL