Geen oesters maar een stickie?

dinsdag 31 oktober 2006 13:28 | Frank | 2935 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
De synthetische versie van een cannabisachtig molecuul, cannabinoïde-1346, herstelt het vermogen van zaadcellen van rokers om aan de buitenkant van humane eicellen te binden. Dit hebben Lani Burkman en collega’s werkzaam aan de University at Buffalo in de VS ontdekt.

Eerder onderzoek heeft laten zien, dat de zaadcellen van sigarettenrokers minder goed aan eicellen kunnen binden. Het medicijn verdubbelt de capaciteit van deze zaadcellen om aan eicellen te binden. Het bindingsvermogen van sommige zaadcellen is mogelijk weer tot op het niveau van zaadcellen van niet-rokers gebracht, volgens Burkman. Het resultaat is onverwacht omdat het roken van marihuana zelf de vruchtbaarheid bij mannen lijkt te verlagen.

Lees hier verder
Bron: c2w / Newscientist.com
Externe link: http://www.c2w.nl/

 Quote

Kan het denken zichzelf leeg houden? Op dat moment, dan is er die energie. Je hoeft er niet eens om te vragen. Wanneer er ruimte is, is er leegte en daarom kan het vol energie zijn. Dus in rein maken, in het beëindigen van de dingen van het huis, van verdriet, kan het denken helemaal leeg zijn, zonder motivatie, zonder verlangen? Terwijl je hieraan werkt, het huis schoon houdt, komen andere dingen vanzelf. Jij bent niet degene die de aarde daarvoor bewerkt. Dat is meditatie.
Krishnamurti