Cannabis apotheek opent vrijdag officieel zijn deuren

Zo 14 Januari 2007 19:30 | Frank | 6275 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
GRONINGEN - Sinds vrijdag kunnen chronisch zieken wiet bestellen bij de eerste cannabisapotheek van Nederland aan de Oostersingel in Groningen.  Chronisch zieken kunnen bij de apotheek aan de Oostersingel op recept medicinale cannabis kopen tegen coffeeshopprijzen.

De cannabisapotheek, die geen andere medicijnen verstrekt, is opgezet door de Stichting Medicinale Cannabis Nederland (MCN), die als doel heeft mediwiet zo goedkoop mogelijk te leveren aan patiënten. Voor 6 euro per gram wordt wiet van staatskweker Bedrocan in de cannabisapotheek verkocht. ''Dat is gelijk aan de prijs van wiet in coffeeshops,'' zegt initiatiefneemster Fleur Woudstra.

Sinds 2003 is medicinale cannabis al verkrijgbaar bij de apotheek. ''Het is daar echter wel veel duurder dan de wiet in de coffeeshops. Chronische patiënten, die vaak in de bijstand zitten, bleven daardoor aangewezen op de coffeeshops'', aldus Woudstra.

Als gemeenteraadslid maakte Woudstra zich drie jaar geleden sterk voor een cannabiswinkel. ''Het was een lange moeizame weg, maar het is nu een volkomen legale apotheek waar een fulltime apotheker de zaak runt.''

Medicinale cannabis wordt gebruikt om lichamelijke klachten te verminderen. Het is onder meer werkzaam bij spierkrampen bij multiple sclerose (MS), misselijkheid en verzwakking bij kanker en aids en tics bij het syndroom van Gilles de la Tourette.
Bron: Google nieuws