Verkiezingen: Stem of Sterf!

donderdag 2 november 2006 12:35 | Frank | 3602 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Stem of Sterf, zegt Steffen Chocolaad (30) uit Weesp. Hij is met steun van Coolpolitics, een organisatie die politiek dichter bij jongeren probeert te brengen, een campagne gestart om jonge mensen op 22 november naar de stembus te krijgen.

Beetje drastische tekst, niet?
"Het gaat mij dan ook niet om de mensen die niet gaan stemmen. Ik wil juist groepen bereiken die traditiegetrouw niet naar de stembus gaan. Dan heb ik het over allochtonen en laag opgeleide jongeren. De overheid probeert jongeren al jaren naar de stemlokalen te lokken met slogans als 'U komt toch ook weer?' Zoiets doet natuurlijk niks onder jongeren. Stem of Sterf - kortweg SOS - klinkt hard, maar blijft wel hangen. Het is in feite een afgeleide van de Vote or Die-campagne die in Amerika is gehouden tijdens de laatste presidentsverkiezingen. Daar deden sterren als Brad Pitt aan mee. Was daar erg succesvol. Overigens wordt deze campagne niet door de overheid gefinancierd."

Lees verder op Spits!

Zo denken de makers van southpark over de actie vote or die

Bron: Spits / YouTube
Externe link: http://www.spits.nl

 Quote

Alleen wanneer je op een eerlijke mannier met energie omgaat, zal de energie blijven stromen. Wanneer je met toewijding en plezier je werk doet komt al het goede vanzelf op jouw pad.
luisa