Tja zonder Bin Laden geen WAR ON TERROR dus hij leeft nog!

Ma 25 September 2006 10:42 | Frank | 3653 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

PARIJS - De Franse minister van Buitenlandse Zaken Philippe Douste-Blazy heeft zondag de berichten tegengesproken als zou al-Qaeda-leider Osama Bin Laden dood zijn. Douste-Blazy zei in een televisie-interview dat "voorzover hij weet" de terroristenleider nog leeft.

Zaterdag publiceerde een Franse regionale krant delen uit een rapport van de Franse geheime dienst, waarin Saudische bronnen werden aangehaald die zeiden met zekerheid te weten dat Bin Laden eerder dit jaar aan tyfus was overleden.


Na de publicatie lieten verscheidene landen, onder andere Saudi-Arabië, Pakistan en de Verenigde Staten weten niet over informatie te beschikken waaruit moest blijken dat Bin Laden dood was.

De Franse minister benadrukte zondag wel dat hij het bewuste rapport van de geheime dienst niet onder ogen heeft gehad.

Ja deze hoort in de categorie HUMOR....

Bron: Nu.nl

Reacties

  Clinton: ik had Bin Laden bijna te pakken

  Ma 25 September 2006 10:46 | Frank |

  Hillary clinton for president! (bevat manipulatie pas op!)

  Volgens de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton is niemand zo dicht bij het uitschakelen van Osama bin Laden gekomen als hij. Tevens zou hij tijdens zijn ambtsperiode vanuit de conservatieve hoek veel kritiek hebben gekregen op de hoeveelheid tijd die hij aan Bin Laden besteedde. Clinton deed zijn uitspraken tijdens een interview in het Amerikaanse nieuwsprogramma Fox News Sunday.


  Een duidelijk geïrriteerde Clinton haalde tijdens het interview scherp uit naar de aanpak van Afghanistan en Irak door de huidige regering. "Na mij is niemand meer zo dicht bij het vermoorden van Bin Laden gekomen. Als ik nog steeds president was, dan zaten hem nu méér dan 20.000 troepen op hielen. We hebben echter een regering die denkt dat Afghanistan ongeveer eenzevende zo belangrijk is als Irak." Clinton doelde hiermee op de 140.000 troepen die momenteel in Irak gestationeerd zijn.

  "Ik heb meer geprobeerd om Bin Laden uit de weg te ruimen dan al het rechtse volk dat mij nu aanvalt. Zij dreven destijds de spot met mij omdat ik het überhaupt probeerde. Zij hadden acht maanden om het te proberen. Zij probeerden niets. Ik heb het geprobeerd. Dus heb ik het geprobeerd en heb ik gefaald", zo vervolgde een verontwaardigde Clinton zijn verhaal.

  Volgens de voormalige Amerikaanse opperbevelhebber had hij de CIA toestemming gegeven om Bin Laden uit te schakelen en de Taliban uit de macht te zetten naar aanleiding van de aanval op de USS Cole in 2000. Deze missie werd afgeblazen omdat de Verenigde Staten geen basis in Oezbekistan konden krijgen én omdat de Amerikaanse inlichtingen- en veiligheidsdiensten weigerden te bevestigen dat Bin Laden voor deze aanslag verantwoordelijk was.

  Clinton verdedigde tevens zijn besluit om in 1993 Amerikaanse troepen uit Somalië terug te trekken nadat een Black Hawk helikopter werd neergehaald. Bij dit incident waren volgens Bin Laden meerdere van zijn volgelingen betrokken. "Er is niemand op deze aardbol die dacht dat Osama bin Laden ook maar iets met Black Hawk down te maken had of er aandacht aan besteedde."

  De hardste woorden van de oud-president waren echter voor interviewer Chris Wallace, die zich niet aan de overeengekomen insteek van het interview zou hebben gehouden. Clinton verwachtte vragen over klimaatverandering, maar kreeg ineens de vraag "waarom deed u er niet meer aan om Bin Laden en al-Qaeda buiten bedrijf te stellen?" voor de kiezen.

  "Dus, je hebt aan de wens van Fox voldaan. Je hebt je fijne kleine conservatieve aanvalletje op mij uitgevoerd. Ik wil wel eens weten aan hoeveel leden van de regering-Bush jij deze vragen hebt voorgelegd", antwoordde Clinton. "En je zit daar met die kleine grijns op je gezicht, ervan overtuigd dat je vreselijk intelligent bent. Maar ik had een verantwoordelijkheid om dit land te beschermen. Ik probeerde Bin Laden te pakken en ik faalde. Dat spijt mij."

  Volgens Wallace was de vraag over Bin Laden en al-Qaeda door een kijker ingezonden.


  Bron: Fok.nl