Veto Bush over ban op waterboarding

zaterdag 8 maart 2008 13:21 | Frank | 3812 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De Amerikaanse president George Bush spreekt vandaag zijn veto uit over een wet die omstreden verhoormethoden door de inlichtingendienst CIA verbiedt. Dat heeft een zegsman van het Witte Huis gezegd.

Het Congres ging vorige maand akkoord met de wet die wrede verhoortechnieken, waaronder de praktijk van het gesimuleerde verdrinken (waterboarding), illegaal maakt. De president liet toen al weten niets te zien in het wetsontwerp.

CIA-directeur Michael Hayden erkende vorige maand dat zijn dienst ruim vijf jaar geleden waterboarding had toegepast op drie terreurverdachten. Het Witte Huis beschouwt waterboarding niet als een vorm van marteling, maar slechts als een hardhandige ondervraging.

Veel Congresleden, advocaten, mensenrechtenorganisaties en andere landen hebben kritiek geuit op het gebruik van waterboarding en andere controversiële verhoormethodes door de Amerikaanse inlichtingendiensten.

Bron: fok!

 Quote

Acceptatie is niet passiviteit of een inactieve staat. Ik zeg niet dat je de wereld niet kunt veranderen, dingen rechtzetten, of kwaad vervangen door goed. Acceptatie is in feite, de eerste stap naar succesvolle actie. Als je een situatie niet helemaal precies accepteert zoals die is, zul je moeite hebben deze te veranderen. Sterker nog, als je een situatie niet helemaal accepteert zoals die is, zul je nooit echt weten of deze moet worden veranderd.
Peter McWilliams