Vliegtuig als bom wordt onmogelijk

maandag 11 september 2006 13:34 | Frank | 2345 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

LONDEN - Een internationaal consortium ontwikkelt een vliegtuig dat kan voorkomen dat kapers het gebruiken als vliegende bom, zoals bij de aanslagen op 11 september 2001. Het toestel kan zelf beletten dat het tegen een hoog gebouw vliegt en de controle kan op de grond worden overgenomen, meldde de Britse krant The Sunday Times.

Als een piloot onder bedreiging wordt gedwongen van zijn koers af te wijken, kan de controle over het vliegtuig vanaf de grond worden overgenomen. Mocht een kaper er toch in slagen het vliegtuig richting een gebouw te sturen, dan ontwijkt het toestel dat uit zichzelf, net zoals vliegtuigen in de lucht elkaar niet te dicht kunnen naderen.

Lees hier het hele artikel

Bron: Het parool
Externe link: http://www.parool.nl

 Quote

Iedereen ontdekt vroeger of minder vroeg in zijn leven dat het volmaakte geluk onbereikbaar is, maar weinigen staan stil bij de tegenovergestelde gedachte: dat hetzelfde geldt voor het volmaakte ongeluk. De krachten die zich tegen de verwezenlijking van die beide uitersten verzetten zijn van dezelfde aard: ze komen voort uit onze menselijke staat, die niets dat oneindig is verdraagt.
Primo Levi