Bank maakt van klanten RFID-proefkonijn

Di 29 Januari 2008 12:33 | Frank | 4779 keer bekeken | 3 reacties | 3 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De Britse Halifax bank gebruikt klanten als proefdier om een nieuwe RFID-betaalpas te testen, waarmee producten onder de 12,50 euro op afstand zijn te betalen. "Ik moest de eerste keer mijn PIN invoeren om deze 'Paywave' pas te gebruiken, maar daarna is die automatisch geautoriseerd voor alle bedragen onder de 12,50", aldus een zeer ontevreden bankklant, die ongevraagd de nieuwe betaalpas ontving.

 

Hij vernietigde de kaart, omdat hij zijn oude wilde blijven gebruiken. Die was echter niet meer bruikbaar omdat de bank de nieuwe pas had uitgegeven, iets waar de klant niets over was verteld. Na veel pijn en moeite wist hij uiteindelijk een "ouderwetse" betaalpas te ontvangen.

"Klanten moeten nog op grote schaal gebrainwashed worden voordat iedereen blij is met deze technologie die geld gaat vervangen, iets wat banken en winkels willen. Het is zeker een interessant privacyvraagstuk als banken de contactloze chips in standaard creditcards gaan verwerken zonder dit te vragen, zeker als de transacties onbeveiligd zijn, aangezien er geen PIN nodig is", aldus een woordvoerder van de Engelse vereniging van banken APACS. Hij verwacht dat zodra de kaarten beschikbaar zijn, die het doelwit van hackers en skimmers zullen worden.

http://www.security.nl/article/17939/1/Bank_gebruikt_klanten_als_RFID-proefdier.html

Bron: security.nl/

Reacties

  Watching Us = Killing Us

  Di 29 Januari 2008 20:04 | Vincent Brunott |  Deze aanstormende big brothertechnologie die wordt ingezet om van iedereen die niet tot de hoogste regionen van de globale machtselite behoort, gerobotiseerde slaven te maken, is vanwege het vrijheidsberovende karakter slecht voor onze geestelijke gezondheid en ons algemeen welbevinden.


  Daarnaast is het ook nog eens slecht voor onze lichamelijke gezondheid. Ik heb althans vroeger op school geleerd dat radiostraling alle niet zeer compacte materie op een bepaald nivo in een 'onrustige trilling' brengt en mijn instinct zegt mij dat dat niet gezond kan zijn. En dan heb ik het hier nog niet eens over de inmiddels aangetoonde verhoogde kans op kanker in levende organismen als die met chipimplantaten worden opgezadeld.  


  Als de 'iets wekere' materie zodanig in lood is verpakt dat ze voor radiostraling onbereikbaar is, blijft ze, zo leerde ik op school, in rust. Maar het dragen van loden kleding leidt tot erg zwaar tillen en waarschijnlijk ook tot loodvergiftiging. Weet iemand misschien een betere oplossing? En daarbij misschien ook nog een goede mop? Het gaat wel weer over maar ik ben er nu hard aan toe om even flink om iets te kunnen lachen!... 

   


  Kooi van Faraday

  Di 29 Januari 2008 23:40 | Frank |

  Beste Vincent,


  Ik heb op school ook nog geleerd over de kooi van Faraday. Echter dit in kleding toepassen is weer een ander probleem. Ik heb even de de uitleg opgezocht op wikipedia.


  Kooi">https://nl.wikipedia.org/wiki/Kooi_van_Faraday">Kooi van Faraday, genoemd naar Michael Faraday, is de benaming voor een kooivormige constructie van elektrisch geleidend materiaal zoals koper of ijzer dat er voor zorgt dat elektromagnetische straling niet tot binnen de kooi kan doordringen. Ontvangst van radiosignalen is in een kooi van Faraday daarom niet mogelijk. Allerlei stoorvelden zoals van bliksem hebben in een kooi van Faraday geen invloed, vandaar dat kritische natuurkundige experimenten vaak in een dergelijke kooi gedaan worden.


  Wat betreft de humor, die mis ik ook een beetje de laatste tijd, ik weet niet of je van mothy phyton houd?

  Maar stel je eens voor dat dit is wat er echt gebeurde op een van die vluchten op 9/11. ;)
   


  http://www.youtube.com/v/69SXgZYnQI4&rel=1">http://www.youtube.com/v/69SXgZYnQI4&rel=1"> name="wmode" value="transparent">

  Re: Kooi van Faraday

  Wo 30 Januari 2008 17:21 | Vincent Brunott |  Hallo Frank,  Dank je voor het filmpje. Ik zag het afgelopen nacht en heb er even flink om kunnen lachen! Ondertussen vraag ik mij af of zij die aan de touwtjes trekken hun huizen laten bouwen als kooien van Faraday. Ofwel: Hoe beschermen zij zich tegen hun eigen levensvijandige technologieën?...