Creëren van wormhole is makkelijker geworden

Wo 2 November 2005 22:25 | Frank | 3382 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
WELLINGTON- Wetenschappers van de Victoria University van Wellington, Nieuw Zeeland hebben berekend dat het creeëren van een worm-hole zeer eenvoudig is, als slechts een zeer kleine hoeveelheid exotische-materie gecreeërd kan worden. Wormholes zijn hypothetische tunnels waardoor men naar verre gebieden in de ruimte kan transporteren, zonder daadwerkelijk te reizen. Einsteins algemene relativiteitstheorie staat deze hypothese toe. Dit schrijft het wetenschappelijk magazine Nature.

Het team van wetenschappers, geleid door professor Matt Visser zegt dat kwantum-fluctuaties (quantum-fluctuations) de sleutel tot het verkrijgen van exotische-materie (exotic matter) is. In het vacuüm van lege ruimte verschijnen en verdwijnen continu subatomaire kernpartikels en hun bijbehorende anti-kernpartikels.

Als dit proces tijdelijk onderdrukt kan worden, zal er exotische-materie ontstaan. Wetenschappers zijn nog bezig met uit te vinden hoe men dit proces tijdelijk kan onderdrukken, maar Visser en zijn collega's zeggen dat volgens berekeningen die met de nieuwe kennis van de afgelopen jaren verkregen is, er oneindig weinig exotische materie nodig is om een wormhole te creeëren die instant-travelling naar waar in het universum mogelijk maakt.

Theoretisch is het mogelijk, maar voorlopig blijft dit nog wetenschappelijke fictie, omdat de huidige technologie het nog niet mogelijk maakt exotische materie te creeëren.
Bron: Nature