Rijbewijs niet nodig dankzij truc

zaterdag 2 september 2006 09:31 | Frank | 5574 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

MUNTENDAM - VVD-Kamerlid Pieter Hofstra wil opheldering van verkeersminister Peijs over een rage onder jongeren in Veendam en Muntendam. Sinds kort rijden jongens van 16 jaar en ouder daar rond in oude bestelwagentjes met een snelheidsbegrenzer waardoor de wagentjes maximaal 25 kilometer per uur halen.

De voertuigen vallen door de snelheidsbegrenzer onder de landbouwvoertuigenwetgeving. Op deze manier kunnen de jongeren die geen rijbewijs hebben ongestraft in een bestelwagentje rondtuffen, zolang ze maar verzekerd zijn, aldus de politie. Marcel Wever uit Muntendam is een van de bezitters van een neplandbouwvoertuig.

"Ik heb een Ford Courier uit 1994 gekocht bij een autosloperij. De versnellingsbak is een beetje aangepast. Ik heb er een plaatje tussen gelast zodat hij alleen in de eerste, tweede en achteruitversnelling kan. Ook is het gaspedaal wat aangepast. De politie heeft me al drie keer aan de kant gezet, maar ik ben niet bekeurd."

Bron: door Liesbeth Oelen / telegraaf

 Quote

Kijk gewoon naar ons. Alles is achterstevoren, alles staat op zijn kop. Doktoren vernietigen gezondheid, advocaten vernietigen gerechtigheid, universiteiten vernietigen kennis, overheden vernietigen vrijheid, de massamedia vernietigen informatie en religie vernietigt spiritualiteit.
Michael Ellner