Robothondje Aibo sterft stille dood

vrijdag 27 januari 2006 12:51 | Frank | 3354 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
AMSTERDAM - Robothondje Aibo kan luisteren, reageren, voetballen, dansen, een blog bijhouden, foto’s nemen, maar helaas niet goed met geld omgaan. Als onderdeel van een kostenbesparende reorganisatie heeft Sony besloten het elektronische keffertje een spuitje te geven.


Sony wil zich weer gaan richten op zijn kernactiviteiten elektronica, games en entertainment. “Daarbij ligt de focus op winstgevendheid en strategische groei”, legt Sony woordvoerder Kristie Pfeifer uit. “In dat licht hebben we besloten te stoppen met de Aibo lijn.”


Aibo is niet de enige die de dupe wordt van de reorganisatie. Ook robotmannetje Qrio heeft zijn langste tijd gehad. Qrio was in tegenstelling tot Aibo niet te koop. Hij werd alleen ingezet tijdens shows. Sony zal dit blijven doen. Alleen investeert het bedrijf niet meer in nieuwe ontwikkelingen.


Dus geen nieuwe trucjes meer voor Qrio en Aibo. Wel belooft Sony bezitters van de laatste Aibo nog zeven jaar ondersteuning. Geteld in hondenjaren is dat 49. Kan het elektronische keffertje toch nog eventjes mee.


Bron: Telegraaf / imail

 Quote

Kan het denken zichzelf leeg houden? Op dat moment, dan is er die energie. Je hoeft er niet eens om te vragen. Wanneer er ruimte is, is er leegte en daarom kan het vol energie zijn. Dus in rein maken, in het beëindigen van de dingen van het huis, van verdriet, kan het denken helemaal leeg zijn, zonder motivatie, zonder verlangen? Terwijl je hieraan werkt, het huis schoon houdt, komen andere dingen vanzelf. Jij bent niet degene die de aarde daarvoor bewerkt. Dat is meditatie.
Krishnamurti