Vlaamse 'Dikke-truiendag' om milieu te sparen

zondag 5 februari 2006 18:22 | Frank | 3516 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
BRUSSEL - Kinderen op Vlaamse en Brusselse scholen verschijnen donderdag met een dikke trui in de klas. Het is dan 'Dikke-Truiendag': op school wordt de kachel een graad lager gezet om het milieu te sparen.


De 'Dikke-Truiendag' is een initiatief van de Vlaamse overheid en de stichting Milieuzorg op School. De actie scheelt per leerling 224 gram broeikasgas CO2. Dat kan nog meer worden als de kinderen gaan fietsen en zich niet per auto laten brengen.

De Dikke-Truiendag vindt voor de tweede keer plaats. Vorig jaar deden veel kinderen en scholen mee. De dag is bedoeld als bijdrage aan het Kyoto-protocol tegen de uitstoot van broeikasgassen. „We willen scholen warmmaken om ook in de toekomst duurzaam met energie om te gaan, zonder aan comfort in te boeten”, aldus de organisatie in een verklaring.Bron: Telegraaf

 Quote

Acceptatie is niet passiviteit of een inactieve staat. Ik zeg niet dat je de wereld niet kunt veranderen, dingen rechtzetten, of kwaad vervangen door goed. Acceptatie is in feite, de eerste stap naar succesvolle actie. Als je een situatie niet helemaal precies accepteert zoals die is, zul je moeite hebben deze te veranderen. Sterker nog, als je een situatie niet helemaal accepteert zoals die is, zul je nooit echt weten of deze moet worden veranderd.
Peter McWilliams