'Tweede bèta Vista uitgesteld, release candidate geschrapt'

maandag 14 november 2005 10:19 | Frank | 3004 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De tweede grote testversie van Windows Vista zou in tegenstelling tot eerdere verwachtingen niet meer dit jaar verschijnen: in plaats van begin december zou hij nu ergens tijdens de eerste twee maanden van 2006 worden uitgebracht.

De uiteindelijke doelstelling om Vista in de tweede helft van komend jaar op de markt te zetten blijft echter wel staan, en om terug op schema te komen zou men een Release Candidate (RC) van de planning hebben moeten schrappen. Dit alles volgens Microsoft-volger Paul Thurrott. Microsoft zelf wil echter geen enkel commentaar geven op de ontwikkel- en testplanning rond Vista, en heeft dan ook nooit een concrete datum gegeven voor Beta 2. Het bedrijf benadrukt wel dat het nog steeds op schema ligt om Vista op tijd en met hoge kwaliteit af te leveren.

Toch dekt het bedrijf zichzelf in zijn officiële commentaar enigszins in: voorheen golden bèta- en RC-versies altijd als dé mijlpalen voor het testen van een nieuwe Windows-release, maar dankzij het CTP-programma zouden deze releases minder belangrijk zijn geworden. Onder de CTP-vlag geeft Microsoft regelmatig nieuwe builds vrij aan ontwikkelaars en klanten, zodat het bedrijf eerder en vaker feedback krijgt dan alleen bij 'grote' tests zoals Beta 2. Toch wordt Beta 2 voor Vista als een belangrijk moment in de ontwikkeling gezien, vooral omdat het de eerste grote test voor de nieuwe grafische interface zou worden, waar in de laatste CTP-builds al het een en ander van zichtbaar was.

Windows Vista build 5219 - Taskbar with glass effect (kleiner)
 
Windows Vista build 5219 - Windows in 3d (kleiner)
Screenshots van Vista build 5219
Bron: tweakers.net

 Quote

??Naturally the common people don't want war; neither in Russia, nor in England, nor in America, nor in Germany. That is understood. But after all, it is the leaders of the country who determine policy, and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy, or a fascist dictatorship, or a parliament, or a communist dictatorship. Voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is to tell them they are being attacked, and denounce the pacifists for?
Hermann Goering. Hitler's Reich-Marshall at the Nuremburg Trails after WWII