Stoplicht met camera's

Zo 4 Maart 2007 14:04 | Frank | 4498 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Het licht kan voortaan automatisch op groen voor voetgangers. De gemeente Apeldoorn laat een radar installeren die detecteert of er nog iemand op de oversteekplaats is. Voor mensen die slecht ter been zijn, blijft het licht net zolang op groen tot ze de overkant hebben bereikt. En voor de snelle jogger hoeft de automobilist ook niet meer te wachten, want het licht springt ook sneller op rood als er niemand is.

Wel weer vreemd dat diezelfde mensen voor hun rolator moeten gaan betalen want ik lees hier dat Rollators, looprekken en blindegeleidestokken dreigen binnenkort niet meer vergoed te worden.

De gemeente start binnenkort de aanbesteding. Een van de bedrijven die zal inschrijven is TPA uit Arnhem, dat momenteel de laatste hand legt aan een geheel nieuw systeem. "Voor zover bekend is nog nergens een dergelijke radar in gebruik. We maken met twee of drie camera's 3D-beelden zodat zeker is of er een kind of volwassene loopt", legt Bart Monster van TPA uit.

"Het moet feilloos werken, want het gaat wel om de veiligheid van voetgangers natuurlijk. Het apparaat detecteert ook beweging. Aan komen lopen is dus al genoeg om het licht op groen te krijgen. Je hoeft het knopje er niet eens meer voor in te drukken." En met een microchip in je arm begroet dit stoplicht je ook met je naam. Nee dit laatste is er nog niet, maar ja als ik het kan bedenken dan is er altijd wel iemand anders die daar geld aan wil verdienen.

Mensen die door het rood lopen kunnen zo ook worden geidentificeerd  Ach je kan zelfs betalen om over te steken met zo'n chip. Handig joh!

Bron:

Bron: Telegraaf