Wikipedia blokkeert Amerikaanse Congresleden

woensdag 1 februari 2006 19:38 | Frank | 2952 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
De gratis online encyclopedie Wikipedia heeft de leden en medewerkers van het Amerikaanse Congres voor tenminste 1 week geblokkeerd. De volksvertegenwoordigers mogen hun eigen artikelen niet langer meer aanpassen, omdat daar misbruik van werd gemaakt. Een aantal Congresleden paste namelijk kritische passages in de artikelen over zichzelf aan. Dat hebben diverse Amerikaanse media gemeld.

Het aanpassen van kritische stukken door medewerkers van het Congres werd onthuld door een Amerikaans dagblad. Wikipedia maakte daarna bekend dat er ongeveer 1.000 artikelen vanaf pc's van Congresmedewerkers zijn aangepast. Het merendeel van deze aanpassingen omvatte spelfouten of onjuistheden, maar een deel van de medewerkers overtrad de regels. Daarom heeft Wikipedia besloten de ip-adressen van alle pc's in het Congres te blokkeren.

Wikipedia is een unieke encyclopedie die gratis te bekijken is. Internetters kunnen zelf de informatie op de pagina's aanpassen of uitbreiden, zodat er een uitgebreid overzicht van gegevens ontstaat.
Bron: FOK!

 Quote

zoekend naar de grenzen van mijn zijn verder en verder ga ik mezelf verliezend in oneindigheid opgelost in leegte in openheid hervind ik mezelf als stilte als vrijheid
luisa