Wikipedia blokkeert Amerikaanse Congresleden

woensdag 1 februari 2006 19:38 | Frank | 2931 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
De gratis online encyclopedie Wikipedia heeft de leden en medewerkers van het Amerikaanse Congres voor tenminste 1 week geblokkeerd. De volksvertegenwoordigers mogen hun eigen artikelen niet langer meer aanpassen, omdat daar misbruik van werd gemaakt. Een aantal Congresleden paste namelijk kritische passages in de artikelen over zichzelf aan. Dat hebben diverse Amerikaanse media gemeld.

Het aanpassen van kritische stukken door medewerkers van het Congres werd onthuld door een Amerikaans dagblad. Wikipedia maakte daarna bekend dat er ongeveer 1.000 artikelen vanaf pc's van Congresmedewerkers zijn aangepast. Het merendeel van deze aanpassingen omvatte spelfouten of onjuistheden, maar een deel van de medewerkers overtrad de regels. Daarom heeft Wikipedia besloten de ip-adressen van alle pc's in het Congres te blokkeren.

Wikipedia is een unieke encyclopedie die gratis te bekijken is. Internetters kunnen zelf de informatie op de pagina's aanpassen of uitbreiden, zodat er een uitgebreid overzicht van gegevens ontstaat.
Bron: FOK!
Externe link: http://www.fok.nl

 Quote

Wanneer je leeft vanuit je hart, heb je geen ??wereldbeeld??. Je hebt geen stelsel van overtuigingen, door middel waarvan je de feiten rangschikt. Je hebt weinig sterke meningen over wat dan ook, je bent meer een waarnemer geworden. Je staat open voor het nieuwe en weigert je vast te leggen op een idee of een principe. Je stelt je oordeel over situaties uit, want je houdt de mogelijkheid open dat er iets is wat je nog niet begrepen hebt. Oordelen hebben altijd iets definitiefs in zich; maar een hartgebaseerd kijken naar de wereld heeft geen behoefte aan definities.