Amerikaanse peuter op lijst terreurverdachten

Vr 6 Januari 2006 10:52 | Frank | 2783 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
NEW YORK - Een 4-jarige Amerikaanse peuter heeft onlangs bijna de viering van kerst bij zijn oma moeten missen omdat zijn naam voorkwam op een lijst van terreurverdachten die niet mogen vliegen in de VS. Dat heeft de moeder van het kind donderdag bekendgemaakt.

Het gaat om Edward Allen, een baby van Jamaicaanse afkomst die waarschijnlijk is verward met iemand anders. "Ik zei tegen het grondpersoneel: je kunt toch zelf zien dat hij geen terrorist is", aldus zijn moeder Sijollie Allen.


Het incident met haar zoontje deed zich op 21 december voor op een vlucht van Houston naar New York, waar de twee zich bij de moeder van Allen zouden voegen voor de viering van eerste kerstdag. Ook op de terugvlucht had de familie Allen problemen omdat Edward als terreurverdachte te boek staat.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten begonnen kort na de aanslagen van 11 september 2001 met het opstellen van een no-fly lijst van personen die geweigerd moeten worden aan boord van vliegtuigen. Voor personen jonger dan 12 jaar geldt dat verbod echter niet omdat in die gevallen meestal sprake is van persoonsverwisselingen.
Bron: NU.nl