Amsterdams medium blijkt ordinaire afperser

Vr 17 Maart 2006 09:58 | Frank | 2595 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
In Amsterdam heeft de politie vorige week een man die zich voordeed als een genezend medium, opgepakt. De 35-jarige man beloofde mensen hun psychische problemen op te lossen, maar zette tevens zijn patiënten onder druk om grote sommen geld aan hem over te maken. De politie denkt dat hij honderdduizenden euro's heeft buitgemaakt.

De man, die werkte onder namen als Dr. Boo, Dr. Toura(n), Dr Nesta en Mr. Sire, hield onder meer praktijk in de Van Woustraat in Amsterdam, maar uit heel Nederland kwamen mensen naar hem toe. Het 'medium' lokte mensen met psyschische problemen via brieven, advertenties en berichten op internet. Vervolgens won hij hun vertrouwen en zette hij hen onder druk om een flink bedrag te betalen voor een behandeling. Zodra de mensen geen geld meer hadden om de man te betalen, werd de behandeling stopgezet.

In mei vorig jaar deed een slachtoffer van de man aangifte van bedrog toen hij op televisie een programma zag waarin de duistere praktijken van een medium werden getoond. De slachtoffers van dat medium behielden hun klachten, maar waren behoorlijk wat geld armer. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam startte vervolgens een onderzoek naar het medium, waarna hij vorige week eindelijk aangehouden kon worden. De politie denkt dat er nog veel slachtoffers van de man rondlopen die zich nog niet bij de politie hebben gemeld.
Bron: FOK!