Partij voor de Dieren groeit het snelst

Za 14 Januari 2006 01:27 | Frank | 2989 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Het ledental van de Partij voor de Dieren (PvdD) groeit procentueel het snelst van de partijen die kans maken op een zetel in de Tweede Kamer. Uit cijfers van de PvdD, die op dit moment nog geen plaats heeft in het parlement, blijkt dat het aantal leden steeg met 33 procent naar bijna 2.500.

'Partij voor de Dieren groeit het snelst'

Naast de partijen in het huidige parlement staan in de peilingen ook de nieuwe partijen PvdD en Groep Wilders op een aantal zetels in de Kamer. Het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen meldde donderdag de verandering in ledenaantallen van alle zittende Tweede Kamerpartijen. Hieruit bleek dat het ledental van de huidige fracties GroenLinks met 3,3% het meest groeide.

Volgens PvdD-woordvoerder Esther Ouwehand komt daar na de verkiezingen dit jaar verandering in. "De groei van onze partij geeft aan dat Nederland klaar is voor een doorbraak in de strijd voor de rechten van dieren." Uit de peilingen blijkt volgens Ouwehand dat de partij genoeg draagvlak heeft opgebouwd om in het parlement te komen.

De PvdD, in 2002 opgericht, geeft aan dat haar missie bestaat uit het verbeteren van de positie van dieren in onze samenleving. De partij zegt op te komen voor 'de zwaksten, de stemlozen in onze maatschappij: de dieren'.

Bron: NOVUM