Activisten plannen nieuwe bezetting Schinveld

donderdag 23 februari 2006 22:18 | Frank | 2739 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

SCHINVELD - De Vereniging Stop AWACS en actiegroep GroenFront! gaan later dit jaar opnieuw een stuk bos voor de AWACS-basis in Schinveld bezetten. Dat maakte bestuurslid N. Trommelen van de vereniging donderdag bekend. Het gaat om een gebied van veertien hectare.

Woensdag bleek in Den Haag tijdens een gecombineerde Tweede Kamercommissie voor VROM en Defensie een meerderheid voor het kappen van een kleine hectare bos en een onderhoudsplan voor de overige dertien hectare. Dat laatste komt volgens Trommelen neer op een kapvergunning. ‘Dat laten we niet toe, dat wordt oorlog’, stelde hij.

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article229210.ece

Bron: volkskrant.nl

 Quote

Acceptatie is niet passiviteit of een inactieve staat. Ik zeg niet dat je de wereld niet kunt veranderen, dingen rechtzetten, of kwaad vervangen door goed. Acceptatie is in feite, de eerste stap naar succesvolle actie. Als je een situatie niet helemaal precies accepteert zoals die is, zul je moeite hebben deze te veranderen. Sterker nog, als je een situatie niet helemaal accepteert zoals die is, zul je nooit echt weten of deze moet worden veranderd.
Peter McWilliams