Je bent vanaf vandaag een burgernummer onder observatie met een koopkrachtstijging van 1,5%

Ma 1 Januari 2007 21:34 | Frank | 4663 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Voor veel Nederlanders wordt 2007 met recht een gelukkig nieuwjaar. De meeste huishoudens gaan er in koopkracht op vooruit, de kinderbijslag gaat omhoog en ouderen en arbeidsongeschikten krijgen eveneens meer te verteren. Althans als we de politici in den haag moeten geloven.

De koopkrachtstijging is voor een ieder anders, maar komt door de bank genomen uit tussen de 0,75 en 1,5 procent. Voor ouders zit er veel meer in het vat. Zij krijgen niet alleen gemiddeld 35 euro per kind meer kinderbijslag, maar profiteren ook nog eens van een hogere overheidsbijdrage voor de kinderopvang. Tijd voor een nieuwe babyboom. 

De Aow'ers kunnen rekenen op maar liefts 48 euro extra steun komend jaar en de uitkering van volledig arbeidsongeschikten die in de wia zitten, gaat omhoog van 70 naar 75 procent van het laatstverdiende inkomen.

Of de nieuwe taxritarieven ook zo voordelig uitpakken, valt nog te bezien. Feit is wel dat vanaf 1 januari het nieuwe systeem wordt ingevoerd, waardoor taxichauffeurs geen geld meer kunnen vragen voor de duur van de rit. Passagiers betalen alleen nog voor het instappen en voor gereden kilometers. Deze nieuwe tarieven gaan op 1 januari in, maar zijn pas vanaf 1 juli verplicht.

Bromfietsen zonder kenteken zijn, als het goed is, ook sinds 1 januari uit het straatbeeld verdwenen. Alle brommers, scooters en snorfietsen moeten nu een kenteken hebben.

Justitie krijgt komend jaar meer mogelijkheden om de criminaliteit aan te pakken. Zo mogen verhoren met behulp van videoconferentie worden afgenomen en worden de opsporingsbevoegdheden bij terroristische misdrijven verruimd. Dus je hoeft als boef niet eens op het buro te komen je kan gewoon via MSN je verklaring aflegen of zwijgen natuurlijk.

Observatie, infiltratie, pseudokoop en telefoontap mogen al worden ingezet als er aanwijzingen zijn dat er een terroristische aanslag wordt voorbereid. Vreemdelingen die buiten de EU zijn geboren, zijn vanaf 1 januari verplicht om het inburgeringsexamen af te leggen. Dit geldt zowel voor mensen die al in ons land wonen als voor nieuwkomers.

Het aloude sofinummer verdwijnt in het eerste kwartaal van dit jaar en zal voortaan door het leven gaan als burgerservicenummer. Beide nummers zijn hetzelfde, alleen de naam verandert.

Bron: Telegraaf /