Iran bereidt zich voor op sancties VN

Friday 20 January 2006 14:32 | Frank | 2593 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
TEHERAN - Iran is begonnen met het terughalen van tegoeden op rekeningen in het buitenland. Met de maatregel neemt Iran een voorschot op mogelijke internationale santies tegen het regime in Teheran, dat door zijn omstreden nucleaire programma in conflict is geraakt met onder meer de Europese Unie en de Verenigde Staten.


Topman Ebrahim Sheibani van de centrale bank in Iran repte vrijdag tegen het persbureau ISNA van het terughalen van de tegoeden.

Het internationale geschil over de nucleaire ambities van Iran wordt mogelijk begin februari voorgelegd aan de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, die tot sancties tegen het land kan besluiten.

Iran zou onvoldoende meewerken met de 'nucleaire waakheid' IAEA . Vooral de Verenigde Staten azen op sancties tegen Iran omdat zij bang zijn voor het ontstaan van een anti-Amerikaanse kernmacht in het Midden-Oosten.
Bron: Telegraaf (enzo)

 Quote

zoekend naar de grenzen van mijn zijn verder en verder ga ik mezelf verliezend in oneindigheid opgelost in leegte in openheid hervind ik mezelf als stilte als vrijheid
luisa