Paniek bij computerexperts door virus op eBay

zaterdag 10 december 2005 18:17 | Frank | 2657 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
Een cybercrimineel is erin geslaagd een computervirus te verstoppen in een advertentie op veilingsite eBay. Internetters die op het item klikten, raakten besmet. Experts vrezen een nieuwe trend. 


Het Amerikaanse centrum voor cyberdreigingen Internet Storm Center (ISC)maakte woensdag melding van het voorval. Het ISC vindt het virus niet extreem gevaarlijk, maar vreest wel een nieuwe trend. Een advertentie voor een populair product, trekt veel bekijks. Een virus in zo'n advertentie verspreidt zich daardoor razendsnel.
Doelwit
Elke internetpagina die het gebruikers mogelijk maakt zelf berichten of foto's te plaatsen, kan doelwit van zulke acties worden.
Normaal gesproken houdt eBay virussen tegen. Dit keer lukte dat niet. eBay is op de hoogte gebracht van de geïnfecteerde advertentie.


Publicatiedatum: donderdag 8 december 2005
Bron: ANP
Bron: ANP
Externe link: http://www.zibb.nl

 Quote

Machthebbers die liever volgzame kuddes bevelen dan dat ze eigengereide individuen van dienst zijn, beweren dat egoïsme het resultaat is van 'doorgeschoten individualisering'. Maar een uitgekristalliseerden werkelijk liefhebbend individu kan natuurlijk onmogelijk een egoïst zijn. Tenslotte is individualisering juist het enige middel waarmee we ons uit de wurggreep van deze machthebbers kunnen bevrijden!
Vincent