Osama bin Laden waarschuwt voor aanslagen

Do 19 Januari 2006 19:08 | Frank | 3880 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Osama bin Laden heeft vermoedelijk weer eens gedreigd met aanslagen. Op een audioboodschap, uitgezonden door de Arabische nieuwszender Al-Jazeera, waarschuwt de terroristenleider voor aanslagen in de Verenigde Staten (VS). Bin Laden zou eveneens een bestand hebben aangeboden om Irak en Afghanistan op te bouwen.

"Wij vinden het niet erg om een bestand aan te bieden dat eerlijk en voor de lange termijn is (...), zo kunnen we Irak en Afghanistan wederopbouwen (...) Er zit geen schande in deze oplossing, omdat we zo voorkomen dat miljarden dollars worden verspeeld (..) aan oorlogsindustrie", zo staat in de boodschap. De voorwaarden voor het bestand worden in het door Al-Jazeera uitgezonden gedeelte van de boodschap niet genoemd.

De verhoogde veiligheid in de VS na de aanslagen op 11 september 2001 zou niet de reden zijn geweest van het feit dat er geen aanslagen meer hebben plaatsgevonden in het land. "Er zijn operaties die meer voorbereiding vereisen, deze worden op dit moment gepland. Jullie zullen ze zien in het hart van jullie land, zoals God het wil."

Er is vooralsnog geen bevestiging dat de stem op de band werkelijk van Osama bin Laden is. De Amerikaanse nieuwszender CNN zegt dat het daar wel heel erg op lijkt.

Het is ook niet precies duidelijk wanneer de opname is gemaakt. Er wordt wel gerefereerd aan de aanslagen in Londen van juli vorig jaar, waardoor de boodschap niet ouder dan een halfjaar kan zijn. De laatste keer dat Bin Laden persoonlijk van zich liet horen, was op 27 december 2004.
Bron: FOK!