China lanceert tweede bemande ruimtevlucht

Friday 14 October 2005 11:53 | Frank | 2902 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
JINQUAN - Het Chinese ruimteschip Shenzhou VI is woensdag succesvol gelanceerd. Het ruimteschip, zal gedurende vijf dagen een baan om de aarde maken. De bemanningsleden zullen een reeks experimenten uitvoeren. In het controlecentrum in Jiuquan toonden in witte jassen geklede vluchtleiders opgeluchte gezichten.
De Shenzhou wordt bestuurd door de Chinese astronauten Fei Junlong en Nie Haisheng, die daarmee verzekerd zijn van een heldenstatus in eigen land. Dat gold ook voor de eerste Chinees die in oktober 2003 de ruimte in ging, Yang Liwei, hoewel hij het even waagde hardop te twijfelen of de Chinese muur wel vanuit de ruimte te zien was geweest.

De directeur training van het Chinese astronautenprogramma, Chen Shanguang, verklaarde in de lokale media ervan uit te gaan dat het land binnen vijf jaar een vrouw de ruimte zal insturen. "Vergeleken met mannelijke astronauten zijn vrouwen geduldiger, zijn hun psychologische kwaliteiten stabieler en kunnen zij beter tegen de eenzaamheid", aldus Chen.

Bron: Nu.nl
Externe link: http://www.nu.nl

 Quote

Op dezelfde plek waar ik vandaag zit,kwamen anderen eeuwen geleden zitten.Nog duizend jaar zullen anderen komen.Wie is de zanger en wie luistert?
Nguyen Cong Tru