Opvolger Saddam at your service

woensdag 3 januari 2007 18:39 | Frank | 5056 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

BAGDAD - De inmiddels verboden Iraakse Baath (Renaissance) Partij heeft woensdag een boodschap verspreid van de voormalige rechterhand van Saddam Hoessein, Izzat Ibrahim al-Douri. Daarmee bevestigde de Baath in Irak dat hij de partij leidt. Zijn voorganger, ex-president Saddam Hoessein, werd zaterdag terechtgesteld.

Izzat Ibrahim al-Douri at your serviceIzzat Ibrahim al-Douri is blijkens de via internet en de krant al-Hayat verspreide verklaring de nieuwe leider van de partij. Hij treurde om de dood van de grote leider van de Arabische natie, Saddam Hoessein, ''die is vermoord door de criminelen van de Amerikaanse regering, Groot-Brittannië, Iran en de zionisten'' (de joodse staat). Hij is een martelaar die levend blijft als een van de grote Arabische en islamitische leiders''.

Nadat de Amerikanen Irak hadden ingenomen in 2003 en in december van dat jaar Saddam Hoessein hadden opgepakt, werd al-Douri een van de meest gezochte leiders van het gevallen regime van Saddam Hoessein. Hij was 'klaveren aas' in het Amerikaanse kaartspel van de meest gezochte Irakezen van destijds.

Bron: Het Parool
Externe link: http://www.parool.nl

 Quote

Onze diepste angst is niet dat we niet goed genoeg zijn. Onze diepste angst is dat we grenzeloos krachtig zijn. Het is ons eigen licht en niet onze duisternis, die ons afschrikt. We vragen ons af: "Wie ben ik om briljant te zijn?" In feite is de vraag - Wie ben je om dat niet te zijn? Je dient de wereld niet door jezelf klein te houden. Er wordt geen licht verspreid als de mensen om je heen hun zekerheid ontlenen aan jouw kleinheid. En als we onszelf in onze eigen kracht tonen, geven we anderen mensen onbewust toelating hetzelfde te doen.
Nelson Mandela