Opvolger Saddam at your service

woensdag 3 januari 2007 18:39 | Frank | 5067 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

BAGDAD - De inmiddels verboden Iraakse Baath (Renaissance) Partij heeft woensdag een boodschap verspreid van de voormalige rechterhand van Saddam Hoessein, Izzat Ibrahim al-Douri. Daarmee bevestigde de Baath in Irak dat hij de partij leidt. Zijn voorganger, ex-president Saddam Hoessein, werd zaterdag terechtgesteld.

Izzat Ibrahim al-Douri is blijkens de via internet en de krant al-Hayat verspreide verklaring de nieuwe leider van de partij. Hij treurde om de dood van de grote leider van de Arabische natie, Saddam Hoessein, ''die is vermoord door de criminelen van de Amerikaanse regering, Groot-Brittannië, Iran en de zionisten'' (de joodse staat). Hij is een martelaar die levend blijft als een van de grote Arabische en islamitische leiders''.

Nadat de Amerikanen Irak hadden ingenomen in 2003 en in december van dat jaar Saddam Hoessein hadden opgepakt, werd al-Douri een van de meest gezochte leiders van het gevallen regime van Saddam Hoessein. Hij was 'klaveren aas' in het Amerikaanse kaartspel van de meest gezochte Irakezen van destijds.

Bron: Het Parool
Externe link: http://www.parool.nl

 Quote

De gedachte manifesteert zich in het woord, het woord manifesteert zich in de daad, de daad ontwikkelt zich tot een gewoonte, en de gewoonte verhardt zich tot een karakter. Sla dus acht op de gedachte en waar ze u brengt, en laat haar voortkomen uit liefde ontstaan uit begaanheid met alle wezens. Zoals de schaduw het lichaam volgt, zo worden wij wat we denken.
Onbekend