Chinezen worden onsterfelijk

Do 12 Januari 2006 03:07 | Frank | 2233 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Chinese wetenschappers hebben de basis gelegd voor een database van ‘onsterfelijke’ cellen van alle etnische groepen in China. Met de database kan onderzoek naar pathogenese, genetische ziekten en gentherapie worden gedaan. Ook kunnen pure genen van de etnische groepen tegen uitsterven worden beschermd.


De database bestaat al uit 3119 verschillende cellijnen. Deze kunnen ook door buitenlandse onderzoekers worden bestudeerd. De onderzoeksteams van de Chinese Academy of Medical Sciences en de Chinese Academy of Sciences zijn al een decennium bezig met het verzamelen van genetisch materiaal.

De Chinezen hebben de genen gescand van 28 van de 56 Chinese etnische groepen, de genetische stamboom van 32 Oost-Aziatische volkeren gebouwd en 15 etnische groepen uit de hele wereld vergeleken. Een aantal van deze onderzoeken is gepubliceerd in journals als Nature en Human Genetics.

Voor het produceren van onsterfelijke cellen is een methode ontwikkeld om een lymfe B-cel met behulp van het Epstein-Barr virus onsterfelijk te maken. De zo geproduceerde cellen kunnen erg lang in onderzoekslaboratoria worden gebruikt.

Bron: Chemisch2weekblad