Nederlanders houden van vrijheid, niet van regels

donderdag 27 april 2006 22:56 | Frank | 3075 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
AMSTERDAM - Nederlanders hebben sterke vrijheidsdrang, maar regels die een ander ook de vrijheid moeten geven, zien ze vaak als een belemmering van de eigen vrijheid.


Dat blijkt uit het Nationaal Vrijheidsonderzoek 2006 van het Nationaal comité 4 en 5 mei. „Het blijkt dat als het er op aan komt men kiest voor de eigen vrijheid en niet voor die van anderen. Het recht op vrijheid van meningsuiting vindt men belangrijker (61 procent) dan een verbod op discriminatie (35 procent)”, concludeert het Comité onder meer.

Ondervraagden erkennen wel het belang van goed burgerschap en de werking van de democratische samenleving. Een grote meerderheid ziet vooral een belangrijke rol weggelegd voor ouders om dat belang hun kinderen bij te brengen.

Ja wie niet?

Bron: Telegraaf

 Quote

"De Matrix is overal. Het is rondom ons, zelfs in deze kamer. Je kunt het zien als je naar buiten kijkt of de televisie aan zet. Je voelt het als je naar het werk gaat, of naar de kerk en wanneer je de belasting betaalt. Het is de wereld die over je ogen is getrokken om je te verblinden voor de waarheid."
Morpheus in The Matrix