De minderheid beslist

woensdag 7 maart 2007 22:43 | Frank | 2164 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De meeste Nederlanders lijken de stembus nog te mijden. In de meeste gemeenten lag de opkomst rond 16.00 uur op 25 procent. In Eindhoven heeft 22 procent van de stemgerechtigen zijn stem voor de Provinciale Statenverkiezing uitgebracht.

Een op de vier Bosschenaren was voor het einde van de middag bij een stembureau langsgekomen. In Den Haag heeft inmiddels 19 procent de gang naar de stembus gemaakt.

De PvdA verliest vier zetels: van 19 naar 15 zetels. Het verlies van het CDA is minder. De partij gaat van 23 naar 21 zetels. Coalitiegenoot ChristenUnie stijgt van twee naar vijf zetels. De SP wint flink: van vier naar elf. Dat zal wel door dit leuke filmpje komen

De VVD houdt een gelijk aantal zetels: 15. D66 gaat van drie naar een. De Partij voor de Dieren krijgt een zetel.

Opkomst

Circa 46 procent van de kiesgerechtigden heeft woensdag de gang naar de stembus gemaakt, blijkt uit een peiling van Maurice de Hond in opdracht van de NOS. Dat is ongeveer evenveel als bij de vorige twee Provinciale Statenverkiezingen. In 2003 was de opkomst 47,6 procent, in 1999 45,5 procent

Ondertussen bepaalt dus de minderheid van Nederland wat er met de meerderheid gaat gebeuren. Welkom in de democratie!

Bron: NU
Externe link: http://www.nu.nl

 Quote

Wanneer je leeft vanuit je hart, heb je geen ‚??wereldbeeld‚??. Je hebt geen stelsel van overtuigingen, door middel waarvan je de feiten rangschikt. Je hebt weinig sterke meningen over wat dan ook, je bent meer een waarnemer geworden. Je staat open voor het nieuwe en weigert je vast te leggen op een idee of een principe. Je stelt je oordeel over situaties uit, want je houdt de mogelijkheid open dat er iets is wat je nog niet begrepen hebt. Oordelen hebben altijd iets definitiefs in zich; maar een hartgebaseerd kijken naar de wereld heeft geen behoefte aan definities.