Dankzij Wijffels kan Bea naar Bilderberg vergadering ehm.. skien

Vr 9 Februari 2007 19:13 | Frank | 10202 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

DEN HAAG - Koningin Beatrix kan tevreden zijn met, de door haar benoemde informateur, Herman Wijffels. Hij is er niet alleen in geslaagd, om volgens Nederlandse begrippen, snel een regeringscoalitie te smeden, ook de koninklijke skivakantie het komende staatsbezoek én de Bilderberg meeting aan Turkije gaan gewoon door. Ex-informateur Wijffels spreekt tegen dat hij voor de onderhandelaars als een vader is geweest."Ik was jongen met de jongens".Wijfels zelf is nu verslag uitbrengen ehm... weer terug naar zijn baantje bij de wereldbank in Washington.

Streng beveiligd, ver weg van opdringerige journalisten en diep verscholen in de bossen van Oosterbeek kwamen in 1954 vooraanstaande staatslieden, financiers en intellectuelen uit Europa en de Verenigde Staten bijeen. De Bilderberg groep is een samenzwering van captains-of-industry, politieke kopstukken en self-appointed staatshoofden die democratie maar in de weg vinden zitten. Nee, niet dat ze het daar achter onze ruggen om over politieke zaken of onze toekomst hebben ofzo hoor, welnee.  Maar het doet wel een beetje denken aan de formatie besprekingen dit jaar in

beatrix op bilderberg meeting
Beatrucs op een bilderberg meeting

Terug naar 'ons' kabinet. De tijd is gekomen voor demisionair premier Balkenende om het pesoneel te kiezen dat hij denkt nodig te hebben en waneer hij dit voortvarend doet, kan nog voor vertrek van het koninklijk gezelschap naar Turkije (27 februari) de ministersploeg worden beëdigd en op de trappen van het paleis worden gepresenteerd.

Vorig jaar kon Bea niet gaan naar Lech. In haar herinnering was dat in de 40 jaar dat haar familie dit dorp bezoekt, voor de jaarlijkse skivakantie, nog nooit eerder voorgekomen. Reden om niet te gaan vorig jaar was de knieoperatie die Bea eind december 2005 onderging.

Dit jaar kan Maxima, die al snel de voorkeur van de Oranjes voor de 'all round wintersportplaats' Lech is gaan delen, niet van de berg af glijden want zij is zwanger van haar derde kind. In april wordt de geboorte van haar derde kind verwacht.

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft laten weten dat de koningin komende zondag ook deelneemt aan de in 2005 weer in ere herstelde traditionele fotosessie. Hierbij word ten behoeve van tientallen fotografen en cameraploegen Willem-Alexander en Máxima willen hun dochtertjes Amalia en Alexia laten ravotten in de sneeuw. Een extra geluk daarbij is dat er voor zondag ook verse sneeuw is voorspeld.

De vraag is of Amalia nog net zo enthousiast is over de ontmoeting met de schreeuwende menigte als bij eerdere gelegenheden. Volgens de 'Apeldoornse' familieleden is Amalia een 'natuurtalent, maar al die aandacht kan ook gaan vervelen.

Het Reformatorisch Dagblad heeft overigens (tevergeefs) gevraagd om de persontmoeting op een andere dag dan zondag te organiseren, zodat de krant - die een strikte zondagsrust in acht neemt - er ook verslag van kan doen.

Bron: YaYaBLa en dagbladen