Hawking: Opwarming aarde erger dan terrorisme

Wo 17 Januari 2007 20:03 | Frank | 5500 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen

LONDEN - De wereldberoemde wetenschapper Stephen Hawking heeft woensdag gezegd dat klimaatverandering een grotere bedreiging vormt voor de aarde dan terrorisme.

stephen hawkingHawking deed de uitspraak terwijl andere prominente wetenschappers zich opmaakten om de grote wijzer van de zogeheten Doomsday Clock - een symbolische klok die aangeeft hoe ver de mensheid verwijderd is van nucleaire vernietiging - dichter bij middernacht te zetten.

Het is de vierde keer sinds het einde van de Koude Oorlog dat de klok vooruit wordt gezet.

"Als wereldburgers hebben we de plicht het publiek attent te maken op de onnodige risico's waarmee we iedere dag leven", waarschuwde Hawking.

Elke 26 dagen overlijden er op Amerikaanse wegen evenveel mensen als door de terreuraanslagen van 11 september 2001, aldus Nieuw-Zeelands onderzoek.

Volgens de Daily Telegraph is de wereldberoemde Britse astrofysicus Stephen Hawking van plan een ruimtereis te ondernemen. Hij zou graag één van de eerste passagiers van Virgin Galactic worden, de door – u raadt het nooit – Richard Branson opgerichte ruimtevaartmaatschappij die vanaf 2008 met commerciële ruimtevluchten van start wil gaan.

Het SpaceShipTwo zal worden gelanceerd vanop de rug van het moederschip op een hoogte van 15 kilometer en zal zes passagiers op ongeveer 110 kilometer hoogte in een baan om de aarde brengen tegen een duizelingwekkende snelheid van 4000 km/u. De trip duurt nauwelijks een kwartier en kost voor u en ik zo’n slordige 150.000 euro. Branson is echter bereid om Hawking te sponsoren.

De nu 65-jarige Stephen Hawking werd wereldberoemd met zijn in 1968 verschenen boek “A Brief History Of Time”, waarvan inmiddels 10 miljoen exemplaren van zijn verkocht. Op 21-jarige leeftijd werd hij echter getroffen door ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose), een ongeneeslijke spierziekte die het zenuwstelsel aantast en uiteindelijk leidt tot volledige verlamming. Over het algemeen overlijdt iemand die ALS heeft binnen de twee jaar, maar Hawking geeft niet zo snel op. Hij beweegt zich voort in een speciale rolstoel die is uitgerust met een spraakcomputer.

Bron: Wikipedia / advalvas / Telegraaf

Reacties

    groot gelijk!

    Wo 17 Januari 2007 20:41 | louise |

    Stephen Hawking had ongelijk wat zijn theorie dat de zwarte gaten alles vernietigen wat erin valt betrof. Maar slaagd summa cum laude met  zijn uitspraak dat  klimaatverandering een grotere bedreiging vormt voor de aarde dan terrorisme