Democrazy

Do 21 Mei 2009 22:13 | Frank | 3994 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De opkomst voor de Europse verkiezingen in juni zal in Nederland 47 procent zijn. Dat voorspelt Eurobarometer, de opiniepeiler van de Europese Commissie. De verwachte opkomst zou daarmee hoger zijn dan bij de vorige verkiezingen in 2004, toen slechts 39 procent van de stemgerechtigden stemde. De peilingen voorspellen een gemiddelde opkomst in de gehele Europese Unie van 44 procent.

Met een gemiddelde opkomst van 44 procent kan je niet meer spreken over een goed functionerende democratie. Dit houd in dat 44 procent van de mensen in Europa de beleid makers gaan kiezen voor de andere 56 procent. Misschien moet het de stemmers nog gemakkelijker gemaakt worden, door stemmen via e-mail en sms mogelijk te maken. Zelf twitter zou hier een rol bij kunnen spelen. ;)

Ik zeg die met een knipoog, want ;).

"Een democratie stelt individuen in staat deze rechten te overtreden door het vormen van een meerderheid. Stemmen maakt het voor een meerderheid mogelijk handelingen te plegen die verboden zijn voor het individu." Bijvoorbeeld: oorlog voeren.

Okay kapitalisme en democratie werken dus ook niet, tijd voor iets nieuws. En dan iets dat van onderaf zou moeten komen in de piramide, dus niet van de elite naar beneden zoals tot nu toe altijd het geval is geweest. Echter gezien deze cijfers van opkomst en het feit dat ik af zie van mijn stemrecht   denk ik dat die verandering nog wel even op zich laat wachten. De naam heb ik al Democrazy. Demo is natuurlijk: De afkorting van demonstratie en crazy is natuurlijk die singel van seal

Geluid is aan de harde kant, je bent gewaarschuwd

 

Bron: YaYaBLa