'Politie in meer databanken laten kijken'

Zo 14 Januari 2007 21:39 | Frank | 3219 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

DRESDEN - De politiediensten uit alle 27 EU-landen moeten in elkaars databanken voor DNA en vingerafdrukken kunnen kijken, zo vindt huidig EU-voorzitter Duitsland. Momenteel hebben alleen Nederland en zes andere EU-landen een onderling verdrag dat hun politie het recht geeft in elkaars gegevensbanken te speuren. Nog vier landen (Italië, Finland, Portugal en Slovenië) hebben gemeld zich te willen aansluiten.

„Mijn streven is dat we hier gewoon een EU-zaak van maken”, zei de Duitse minister Wolfgang Schäuble (Binnenlandse Zaken) zondagavond in Dresden bij aanvang van een vergadering van ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken van de EU-landen. Dat er nog steeds geen europese wetgeving is dat maakt hem niet zo veel uit.

Wolfgang Schäuble Van 1975 tot 1984 lid was van het parlementaire comité van de Raad van Europa, van 1979 tot 1982 voorzitter van de Werkgemeenschap der Europese Grensregios.

In 1978 is Schäuble opnieuw een van de verslaggevers van een onderzoekscommissie, ditmaal om de spionage-affaire Lutze. Renate Lutze, een secretaresse in het ministerie van verdediging, werd verweten jarenlang voor de Stasi gespioneerd te hebben. Het comité moest de verantwoordelijkheden in deze zaak bepalen.

Ooh hij is tegen de stasi en daarom wil die nu een europolitie die heel europa in de gaten houd.... yaya...

Bron: Telegraaf / Wikipedia