Hackers voeren oorlog tegen Scientology Church -- There can be only one

Zo 27 Januari 2008 14:21 | Frank | 5131 keer bekeken | 3 reacties | 7 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Een groep hackers die werkt onder de naam 'Anonymous' hebben openlijk de oorlog verklaard aan de omstreden Scientology Church. Verschillende websites van de organisatie zijn met ddos-aanvallen onbereikbaar geworden.

De hackers zeggen in een onlangs gepubliceerde 'oorlogsverklaring'(zie filmpje) genoeg te hebben van de agressieve methodes van Scientology-leden om kritiek aan hun adres in de kiem te smoren. De commotie ontstond nadat de beweging probeerde om een wervingsfilmpje van acteur en vooraanstaand Scientology-lid Tom Cruise van diverse websites te laten verwijderen. In een videoboodschap zegt de groep: "We zullen u systematisch verbannen van het internet en alles doen om Scientology in zijn huidige vorm te ontmantelen."Sindsdien zijn verschillende websites van de 'geestelijke beweging' met ddos-aanvallen onbereikbaar geworden. Ook telefoon- en faxlijnen van de organisatie worden aangevallen. De Nederlandse site van de Scientology Church is op moment van schrijven niet opvraagbaar, maar de hoofdsite is wel te bereiken.

Al in 1947 proclameerde L. Ron Hubbard - toen nog gewoon science fiction-schrijver - dat rijk worden eigenlijk een fluitje van een cent is: 'The way to make a million dollars is to start a religion' - dé manier om miljonair te worden, is een religie beginnen. Hubbard zette in de VS vervolgens de Church of Scientology op, een pseudo-filosofie met, inmiddels, volgelingen over de hele wereld.

Scientology is een geestelijke beweging gebaseerd op een uitgebreide verzameling geschriften op filosofisch en organisatorisch gebied en notities met betrekking tot onderzoek van de menselijke geest, opgesteld en verzameld door de Amerikaanse schrijver L. Ron Hubbard tussen het midden van de jaren veertig en 1986.

Scientology is rond 1952 ontstaan uit Dianetica, een systeem van zelfhulp voor psychosomatische effecten. Hubbard karakteriseerde Scientology als een "toegepaste religieuze filosofie" en als een basis voor een nieuwe religie. Onder Scientology wordt ook vaak de Scientology-kerk verstaan, welke verreweg de grootste organisatie is die scientology praktiseert en uitdraagt, met vestigingen in 163 landen.

Kritiek op Scientology
Hubbard werd vorige eeuw in diverse landen beschuldigd van de goedkeuring van godsdienstige facade voor Scientology opdat de organisatie een van belastingen vrijgestelde status handhaafde. Deze beschuldigingen achtervolgen de Scientology kerken hier en daar nog steeds. In een aantal Duitse deelstaten is scientology onder observatie van de Verfassungsschutz, een veiligheidsdienst die belast is met de monitoring van organisaties die men als staatsgevaarlijk beschouwt. De Duitse scientology vertegenwoordiging stelt dat deze surveillance geschiedt op grond van een verkeerde voorstelling van zaken en beschuldigt deze deelstaten er op haar beurt van een negatief beeld te willen handhaven. Het Duitse hof van justitie in Keulen heeft echter geoordeeld dat de observatie terecht is. Als motivatie gaf de rechtbank dat de activiteiten van Scientology gericht zijn tegen de vrije democratie. Omdat de doelstellingen van Scientology volgens de Keulse rechtbank in strijd zijn met de mensenrechten, de rechten van het volk, het recht op vrije verkiezingen en het recht op vrije keuze zoals deze zijn vastgelegd in de Duitse grondwet, vindt de rechtbank observatie van Scientology door de "Verfassungsschutz" gerechtvaardigd.

Achtergrond van de controverse rond Scientology

De Scientology Kerk stelt documenten beschikbaar te hebben die aantonen dat internationale kritiek kan worden teruggevoerd op een beperkt aantal bronnen, die alle één of ander belang hadden of hebben bij het weerstreven van de maatschappelijke doelen van die organisatie. Kort nadat “Dianetics” (Ned. Dianetica), het eerste boek van Hubbard, in 1950 een bestseller werd kwam de eerste aanval van de American Medical Association (AMA).De publicaties van Hubbard, die lijnrecht stonden tegenover door de psychiatrie als wetenschappelijk bewezen of geaccepteerd geachte ideeën over de mens, alsmede de opvallende resultaten die met de dianetische techniek op het gebied van de geest en bij psychosomatische aandoeningen werden behaald, zetten kwaad bloed.

In de VS kwam de voornaamste weerstand tegen scientology in de tweede helft van de vorige eeuw o.a. van de CIA, FBI en belangenorganisaties van de psychiatrie. Volgens de scientology organisatie hebben zij en/of Hubbard o.a. aan het licht gebracht: de destijds geheime 'mind control' experimenten van het leger van de VS en de CIA (ca. 1945) en waren ook betrokken bij het openbaar maken van tests door de CIA met biochemische wapens in metrostations en op luchthavens en (CCHR) fel tegen de gevaren van nieuwe psychofarmaca die op de markt gebracht werden.

In Nederland gaat de controverse rond scientology voornamelijk over de handelwijze van scientology zelf. Zo geeft scientology cursussen die door veel mensen als buitensporig duur worden beschouwd. Ook doet scientology er alles aan om te voorkomen dat critici informatie van scientology openbaar maken. Dit doen ze door het veelvuldig aanspannen van rechtszaken die in de meeste gevallen worden verloren. Een bekend voorbeeld daarvan is de rechtszaak tegen Karin Spaink en meerdere internetproviders over de publicatie van het Fishman affidavit.

Wanneer mag je je in Nederland 'kerk' noemen? Is de Scientology Kerk Amsterdam eigenlijk wel een kerk? En wat doet de overheid, met de fiscus voorop, als in de praktijk blijkt dat een 'kerk' gewoon niet meer dan een commerciële onderneming is?

Doel van Scientology is om eerst 'clear' te worden. Daarna is het nog lang niet uit met de pret. De scientoloog kan dan aan de slag om 'Operating Thetan' te worden. Scientology gaat ervan uit dat de mens een geestelijk wezen is, Scientology noemt dit 'thetan' (ziel).

Een 'thetan' is onsterfelijk, almachtig en alwetend. Ze bestonden al voor er sprake was van materie, energie, ruimte en tijd (matter, energy, space, time, oftewel in scientology-jargon: MEST).

75 miljoen jaar geleden ging Xenu, het toenmalige hoofd van de Galactische Federatie (van 76 planeten) de overbevolking te lijf door een volksverhuizing naar Teegeeack, de gevangenisplaneet die wij de Aarde noemen.
Met waterstofbommen in de belangrijkste vulkanen roeide hij het bevolkingsoverschot uit. De 'thetanen' bleven echter bestaan en in de loop van miljoenen jaren degenereerde ze en trokken ze zich terug in de menselijke lichamen. In de loop van de tijd verloren ze echter het besef van hun eigen status, hun onsterfelijkheid, almacht en alwetendheid en veronderstelde zij niet méér te zijn dan de lichamen waarin ze huisden.

Dianetics helpt de 'thetanen' bij te brengen wie ze werkelijk zijn, om daarna te streven naar perfectie en onsterfelijkheid. Hiervoor zoekt de scientoloog telepathisch contact met de duizenden 'BodyThetans' in zijn lichaam en haalt ze over om weg te gaan. "Een soort exorcisme dus", volgens het rapport sekten opgesteld door de subcommissie sekten van de vaste Tweede Kamer Commissie voor de volksgezondheid.

De weg naar 'Clear', en de brug naar 'Operating Thetan', is alleen mogelijk door voor heel veel geld scientology- cursussen te volgen.

De eerste cursussen zijn 'communicatie oefeningen' en 'objectieve processen', waarbij de 'student' onder meer uren achtereen 'Vliegen vogels?' moet zeggen, om zich ten slotte de bekwaamheid te verwerven tegen een asbak te praten - één en ander uiteraard onder toezicht van een terzake kundige.

Begint men aan een training- of processing-route, dan begeeft men zich op een stap voor stap te betreden, eindeloze ladder, waarvan we maar in het midden zullen laten of hij naar boven of naar beneden leidt.

Om tot het niveau van 'Operating Thetan' te komen is het nodig minimaal 800.000 gulden (voor therapie) te 'doneren'. Er zijn echter mensen bekend die meer dan een miljoen hebben betaald voor deze science fiction fantasie.

 

Bronnen:
http://tweakers.net/nieuws/51517/hackers-voeren-openlijk-oorlog-tegen-scientology-church.html
http://nl.wikipedia.org/wiki/Scientology_Church
Parool dossier Scientology
http://www.spaink.net/

http://www.nederlandsemunten.nl/Artikelen Selectie_Bureau_Scientology.htm

Video:

 

Bron: Zie artikel

Reacties

  Declaring war

  Zo 27 Januari 2008 19:13 | Angelique |

  op deze link is ook nog iets; www.liveleak.com/vieuw?=f28-1201298467        en er is op de site  van de duitse Bild (21jan) ook nog het een en ander te lezen. en op www.abovetopsecret.com is er een forum van ex-scientologen. 


  Fox News: 'eerlijk en gebalanceerde berichtgeving' ?

  Do 7 Februari 2008 14:26 | Frank |

  Dit is de altijd zo 'eerlijk en gebalanceerde berichtgeving' over anonymous van Fox News Network.
  Let hierbij even op de bus die word opgeblazen en hoe hier verteld word dat anonymous chemische en nucliare wapens heeft en zal gebruiken. Ze hebben er bij fox niet veel van begrepen.

  Ze hebben zelfs een slachtoffer in de uitzending die maar liefst 7 wachtwoorden kwijt is geraakt. Ja je leest het goed 7 wachtwoorden en in de uitleg die volgt heeft Fox het over anthrax, nucliare bommen etc.... De derde wereld oorlog staat op het punt van uitbreken als je Fox news moet geloven.

  Hieronder het bericht van Fox. Oordeel zelf is dit niet een beetje overdreven verslag en mag je de wereld wel zo voorliegen of manipuleren?

  En de wederhoor zoals dat hoort in journalistiek

  In mijn ogen is dit hele spel niets meer en minder dan de personen die anoniem door het leven willen nu als terroristen af te spiegelen. Dus allemaal een chip en niemand is meer anonymous. Wat ik niet ga doen hier is deze, groeiende groep mensen als terrortisten neerzetten. In tegendeel ik support het doel.

  We are independents,

  Reason is our main weapon,

   

  Knowledge is free,

  we do that for all our loved ones.

   

  expect us.


  BBC Panorama - Scientology & Me (video)

  Do 7 Februari 2008 16:12 | Frank |

  Nog een beetje meer achtergrond informatie over deze 'kerk van de kennis(sen)'.

  BBC Panorama - Scientology & Me (Part 1 of 3)

  BBC Panorama - Scientology & Me (Part 2 of 3)

  BBC Panorama - Scientology & Me (Part 3 of 3)

  Let vooral op al die scientology mannen, die allemaal verdacht veel op Tommie cruise lijken