Brandweer Amsterdam test nu ook sms-alert

Wo 6 September 2006 00:03 | Frank | 3190 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De brandweer heeft dinsdagavond een test uitgevoerd waar mensen via een sms op de hoogte werden gesteld van een brand. Dat meldt de brandweer dinsdag. Het Sofitel hotel aan de Nieuwezijds Voorburgwal werd hiervoor korte tijd ontruimd. Met het zogeheten sms-alertsysteem kunnen mensen snel worden geënformeerd over mogelijke evacuaties of acties van de brandweer.

Gasten van het hotel kregen vanaf 18.30 uur een berichtje op hun mobiele telefoon om zich te verzamelen in de lobby. Tientallen hotelgasten deden vrijwillig mee aan de actie. De actie duurde al met al een kwartier, zegt een woordvoerder van Sofitel.

Het was dinsdagavond nog te vroeg voor de brandweer om te oordelen of de actie was geslaagd. Een woordvoerder meldde dat de sms-alertacties in de toekomst mogelijk vaker worden gebruikt om panden snel te ontruimen of juist om mensen te waarschuwen binnen te blijven.

Was het eerder al de beurt aan straatlantaarns in utrecht zie link en de politie om files te melden aan automobilsten op snelwegen. De overheid onderneemt regelmatig proeven met cell broadcasting. Zo voerde Rijkswaterstaat in april van dit jaar een test uit met gesproken verkeerswaarschuwingen via cell broadcasting. Bij cell broadcasting worden binnen een bepaalde straal door middel van radiogolven tekst- of spraakberichten verstuurd, die door alle gsm's binnen dat gebied worden opgepikt.

 Als we strax allemaal ge-chipt zijn kunnen ze waarschijnlijk ook een smsje sturen dat je moet doorwerken  

Bron: Nieuws.nl / NOVUM