Remkes wil actievoerders nog harder aanpakken

Wo 4 Oktober 2006 10:41 | Frank | 2814 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen

Maatschappelijke organisaties worden mogelijk gekort op overheidssubsidies als ze openbare bijeenkomsten verstoren. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Johan Remkes (VVD) dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer naar aanleiding van een actie van Greenpeace zaterdag tijdens het CDA-congres. Hij gaat bekijken of een dergelijke korting mogelijk is. De milieuorganisatie zelf ontvangt geen subsidie.

Greenpeace verstoorde zaterdag op het CDA-congres in Amsterdam een toespraak van fractievoorzitter Verhagen. Kort na het begin van de speech lieten actievoerders een spandoek naar beneden zakken met de tekst 'CDA kiest voor 240 duizend jaar kernafval' en dat viel niet helemaal in het juiste keelsgat.

Na afloop van de toespraak gleed een actievoerder langs een kabel naar beneden. Boris Dittrich (D66) maande de minister tot kalmte. "We moeten wat relaxter reageren op dit soort ludieke acties." Ook SP-Kamerlid Ewout Irrgang begreep de commotie niet.

In 2001 vond een meerderheid in de Tweede Kamer dat radicale (dieren)activisten als terrorist vervolgd moeten kunnen worden. In een aangenomen motie stellen zij dat dierenrechten- en eco-activisten mogelijk terroristische daden begaan, omdat ze een deel van de bevolking vrees aanjagen. "Het is wenselijk als zij in voorkomende gevallen vervolgd worden terzake van een terroristisch misdrijf", aldus de motie.

Bron: Buro jansen en janssen / Nieuws.nl

Reacties

  Vrees aanjagen (video)

  Wo 4 Oktober 2006 11:18 | Truthseeker |


  Quote:
  omdat ze een deel van de bevolking vrees aanjagen.


  Angst aanjagen bij de bevolking... waar heb ik dat ook alweer eerder gehoord...
  ....Ohjaaa, onze regeringen...


  Deze recente documentaire gaat hier ook over. Aanrader!   


  Alex Jones - TERROR STORM.