Zaak om 'Beatrix-tapes' achter gesloten deuren

donderdag 30 maart 2006 15:58 | Frank | 5695 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen

Achter gesloten deuren dient vandaag het kort geding dat prinses Margarita heeft aangespannen tegen haar ex-partner Edwin de Roy van Zuydewijn. Ze eist de omstreden 'Beatrix-tapes' terug.

Opnames
Dat zijn de opnames van een 'pittig gesprek' dat Margarita in 2002 had met koningin Beatrix. Het gesprek ging destijds over haar voorgenomen huwelijk met De Roy. Beatrix was daar tegen.
De Roy had eerder dit jaar nog gedreigd ze openbaar te maken, maar zegt de tapes nu niet meer in bezit te hebben. Deze zijn uit een kluis in de Van Lanschot-bank gestolen.

Lijfwachten
De prinses verscheen niet in het Amsterdamse gerechtsgebouw. De Roy van Zuydewijn kwam wel, vergezeld van twee advocaten, een groep medestanders en twee potige lijfwachten.

Bron: RTL
Externe link: http://www.rtl.nl

Reacties

 Quote

Machthebbers die liever volgzame kuddes bevelen dan dat ze eigengereide individuen van dienst zijn, beweren dat egoïsme het resultaat is van 'doorgeschoten individualisering'. Maar een uitgekristalliseerden werkelijk liefhebbend individu kan natuurlijk onmogelijk een egoïst zijn. Tenslotte is individualisering juist het enige middel waarmee we ons uit de wurggreep van deze machthebbers kunnen bevrijden!
Vincent