Rond de wereld-fietser beroofd in Seattle

Zo 1 Oktober 2006 12:12 | Frank | 2145 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Heb je de kou in Zuid-Amerika en wilde honden in Centraal-Amerika overleefd, word je op je fietsreis rond de wereld beroofd in Noord-Amerika.

Fietsende Noor
De Noor Rune Monstad is sinds Kerstmis vorig jaar bezig met zijn mountainbike rond de wereld te fietsen. Hij heeft Zuid- en Centraal-Amerika al doorkruisd, met 25.700 kilometer op de teller. In de Amerikaanse stad Seattle werd hij beroofd van zijn paspoort, creditcard en 500 dollar.

Rune MonstadBedroefd
"Arriveerde om 09:00 uur in Seattle", schrijft Monstad op zijn weblog. "Ging naar een winkel om eten en drinken te kopen. Kwam weer buiten en mijn portemonee met mijn paspoort, creditcard en 500 dollar was weg. Iemand had mijn fietstas opengemaakt en me beroofd. Dit is de eerste keer in de afgelopen negen maanden dat me dit is overkomen. Was erg bedroefd."

Inzinking
Hij mocht de nacht doorbrengen bij de eigenaar van de winkel. De volgende ochtend kreeg hij een inzinking. "Ik moest huilen. Ik kon het niet geloven, ik was zo woedend, zo teleurgesteld." Ondertussen was zijn verhaal als een lopend vuurtje door de stad gegaan. Hij verblijft nu bij een familielid van een gezin uit een stad 255 kilometer van Seattle dat hem eerder onderdak had geboden. Hij is van plan een maand te rusten voor hij naar Canada gaat fietsen.

Rambo
Monstad begon zijn trip in Bolivia en trok tijdens de gure wintermaanden de Andes over. Vervolgens ging zijn reis van Peru naar Ecuador en Colombia. Daar probeeren enkele mannen hem te beroven. Maar toen ze zijn tent naderden, stormde de Noor zijn tent uit met een mes in zijn hand en 'brulde als Rambo'. Daarop dropen de berovers af.

Wilde honden
De 33-jarige Monstad fietste verder naar Panama, Costa Rica, Honduras en Guatamala, onderweg wilde honden van zich af trappend en lekke banden reparerend. "Ik heb er al zeker 99 lekke banden gehad", zegt hij.

Verkering uit
Hij wilde iets groots ondernemen voor hij een gezin zou hebben, 'want dan doe je zoiets niet meer'. Zijn vriendin maakte het uit toen hij haar vertelde dat hij zo'n drie jaar weg zou gaan om rond de wereld te fietsen. "Ik snap haar wel."

Bron: RTL