Al Gore's Inconvenient stroomrekening

Wo 28 Februari 2007 18:10 | Frank | 5202 keer bekeken | 3 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Bijna-president van Amerika, Oscarwinnaar en milieu-activist Al Gore is een energiegrootverbruiker en hypocriet. Dat is de stelling van een tot dusver onbekend denktankje in de Amerikaanse deelstaat Tennessee, Tennessee Center for Policy Research. De TCPR dook in het energieverbruik van de familie Gore, die in Nashville een herenhuis van ruim 900 vierkante meter, met verwarmd zwembad, bewoont. De oud-vicepresident blijkt maar liefst twintig keer zoveel energie te verbruiken als de gemiddelde Amerikaan.


In de documentaire 'An Inconvenient Truth' waarschuwt Gore voor de impact van de mens op het klimaat en probeert hij het publiek aan te zetten om zuiniger met energie om te springen. Of de nieuwe klimaatgoeroe zijn boodschap zelf aanhangt, valt echter de betwijfelen.

Een lobbygroep in de Amerikaanse staat Tennessee, de woonplaats van Gore, kreeg de elektriciteitsfactuur van de familie Gore in handen. Daaruit blijkt dat er vorig jaar zo'n 221.000 kilowatt-uur (kWh) aan stroom werd verbruikt. Het gezin beschikt ondermeer over luxegoederen als een verwarmd zwembad en een elektrische poort. Ter vergelijking: een gemiddelde Amerikaan komt aan 10.656 kilowatt-uur. Gore verbruikt dus maar liefst twintig keer meer.

Pikant detail: het energieverbruik van het gezin is zelfs nog gestegen sinds de release van 'An Inconvenient Truth'. In 2005 verbruikte de familie nog 16.200 kWh per maand, nu is dat al 18.400 kWh.

Gore's woordvoerder liet in een reactie weten dat de politicus enkel gebruik maakt van groene energie, zoals methaangas, zonne- en windenergie. "Soms schieten mensen op de boodschapper, als de boodschap hen niet bevalt", aldus de woordvoerder.

Lees ook de groene energie leugen

Website van de denktank:
http://www.tennesseepolicy.org

Bron: Knack / nu / trouw

Reacties

  Pluim

  Do 1 Maart 2007 10:00 | Innercircle |

  Een politicus die zo veel mensen meer bewust heeft gemaakt over het milieu en het broeikas effect verdient een  thinks me.


  Meet the rinky dink

  Do 1 Maart 2007 18:19 | Frank |

  Aktie voeren kan allemaal zo veel milieu vriendelijker..


  Efficiency can be defined as how much energy you get out of a system as against how much you put in
  efficiency of:  • Steam Engine: 4%

  • Car 17%

  • Permanent Magnet generator 70%

  • Bicycle 90%  Dit mobiele soundsysteem  gebruikt zonnepanelen, windmolens en een fiets om energie op te wekken.
  Als Al Gore nu eens hiermee over de wereld ging fietsen dan was die echt goed bezig.


  Rinky dink
  Klik op de foto voor een vergroting

  wanna know more click here


  Al Gores eigen "ĖœInconvenient Truth

  Vr 2 Maart 2007 19:15 | louise |  Gepubliceerd op donderdag 01 maart 2007

  Het huishouden van Al Gore verbruikt meer dan 20 keer zoveel energie als een gemiddeld Amerikaans gezin.
  Is Al Gore hypocriet of niet? Ongetwijfeld is zijn bezorgdheid over de opwarming van de Aarde oprecht. Maar het idee ‘verbeter de wereld begin bij jezelf’ daar heeft hij nog niet van gehoord. Terwijl hij de wereld waarschuwt voor catastrofale gevolgen als we niet zorgvuldiger omgaan met energie en brandstoffen, heeft het Tennessee Center for Policy Research ontdekt dat Al Gore een megagrootgebruiker is van energie.

  Gore gebruikt in zijn villa in het chique Belle Meade gebied bij Nashville meer elektriciteit dan een gemiddeld Amerikaans huishouden in een jaar gebruikt volgens de Nashville Electric Service (NES). En dat terwijl de voormalige vice-president in An Inconveniant Truth oproept tot het beperken van energie per huishouden.

  Het gemiddelde Amerikaanse huishouden gebruikt 10.656 kilowatt-uur (kWh) per jaar volgens het departement van energie. In 2006 heeft Gore bijna 221.000 kWh gebruikt, dat is dus meer dan 20 keer zoveel. Afgelopen augustus alleen al heeft Gore 22.619 kWh verbruikt. Zijn elektriciteitsrekening bedraagt gemiddeld $1359,- per maand. Daarnaast verbruikte Gore vorig jaar ook nog eens maandelijks voor $1080,- aan gas.


   Bron: Tennecee Policy


  Tjonge, dit noem ik  niet bepaald zuinig met energie omspringen