Londen werkt samen met amerika aan nieuw kernwapen

zondag 12 maart 2006 12:33 | Frank | 2773 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
LONDEN - Groot-Brittannië werkt samen met de Verenigde Staten in het geheim aan de ontwikkeling van een nieuw kernwapen. Dat meldt de Britse krant The Sunday Times op gezag van „een vooraanstaande Britse bron”.


Officieel ontkent de regering een besluit te hebben genomen over de opvolger van de Trident. Sinds de herverkiezing van premier Blair in mei vorig jaar wordt volgens de zondagskrant aan het atoomwapen gewerkt door de Atomic Weapons Establishment in Aldermaston in Berkshire.

Het doel is de ontwikkeling van een minder ingewikkelde bom gemaakt van bestaande componenten zodat de ban op nucleaire testen niet wordt overtreden. Het nieuwe wapen zal alleen worden getest in een laboratorium. „We moeten iets bouwen dat we nooit kunnen testen en we moeten er absoluut zeker van zijn dat het werkt”, aldus de bron.

De Trident kostte volgens schattingen bijna 10 miljard pond (14,5 miljard euro). Binnen Blairs eigen partij hebben sommige parlementariërs zich al tegen het plan uitgesproken. De krant citeert verder deskundigen die zeggen dat de ontwikkeling in strijd is met het Non-Proliferatie Verdrag.
Bron: Telegraaf

 Quote

De kennelijke opluchting waarmee Paars ervan uitgaat dat de dader van de moord op Fortuyn een eenling is, zou het diepste wantrouwen moeten veroorzaken bij de jongens en meisjes van de pers. Maar de Nederlandse pers blinkt vooral uit in het aanschurken bij de macht, niet in machthebbers kritisch volgen. De moordenaar had één kogel over, gewoonte die alleen professionals zich eigen maken. Ik voorspel U dat 't hier niet om één gek gaat, maar om een complot, hoe paranoïde dat ook klinkt.'
Theo van Gogh