Oudste gevangene van Guantanamo naar huis

Di 29 Augustus 2006 07:46 | Frank | 2822 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
De oudste gevangene in Guantanamo Bay, een minstens 71-jarige Afghaan die zich in het Amerikaanse detentiekamp op Cuba voortbewoog met behulp van een rollator, is afgelopen weekeinde samen met vier landgenoten naar huis gestuurd. Dat heeft zijn advocaat, Peter Ryan, maandag gezegd.

Ryan zei dat het Amerikaanse ministerie van justitie hem per e-mail van de repatriëring van Haji Nasrat Khan op de hoogte had gesteld. Of Khan in Afghanistan nog wordt vastgehouden of mag gaan en staan waar hij wil, kon Ryan niet vertellen. Het Amerikaanse leger wilde geen commentaar leveren.

Volgens gegevens van het leger is Khan minstens 71. Tegen zijn advocaten zei hij dat hij rond de 78 was, maar dat hij zijn exacte leeftijd niet wist. Hij is nooit in staat van beschuldiging gesteld en van de Amerikaanse autoriteiten heeft Ryan nooit te horen gekregen waar hij van verdacht werd. "Hij kon nauwelijks lopen of horen", zei Ryan.

De zoon van Khan zit nog wel vast in Guantanamo Bay, waar nog zo'n 445 mannen worden vastgehouden die worden verdacht van banden met Al-Qaida of de Taliban. Ongeveer 115 van gen staan op de nominatie om uit gevangenschap te worden ontslagen of te worden overgeplaatst naar hun land van herkomst.
Bron: Nieuws.nl

Reacties

  beter laat dan nooit !

  Di 29 Augustus 2006 00:00 | toulouse |

   Crutches https://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZS" target="_blank"> No Beter laat dan nooit! De vs moesten zich schamen : onder mom van democratie geven ze vooral lessen in puur fascisme.


  Daarmee weten we niet wat  de aanklacht was , en indien onschuldig krijgt hij dan smartegeld ?

  T'schijnt dat afghanen zogenaamde talibanen verkochten voor een handvol dollars. meestal een of ander drommel die in de weg liep van de krijgsheren.. 


  De echte bandieten zitten niet in de bajes !