Digitale oppas (bewaker) verdrijft fysiek contact

Do 13 November 2008 15:53 | Frank | 2817 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Natuurlijk kennen ouders al jarenlang het gebruik van de "Babyfoon", maar dat stukje techniek is tegenwoordig al in de categorie simpel beland, want we gebruiken daar nu uiteraard een "Webcam" voor. Beeld en geluid via het pc scherm is veel eenvoudiger en we hoeven niet gelijk naar de babykamer te rennen, want een blik op het scherm is minder vermoeiend. Mocht de baby toch enige troost nodig hebben, dan is het niet direct nodig om daarvoor uit de luie stoel te komen, want we hebben de "HUG", een kussen vol met sensoren, warmte pads, tril apparaatjes, en diverse lampjes, die het mogelijk maakt om via een telefoonverbinding fysiek (?) contact te hebben met het kroost. Als de baby, peuter of kleuter is geworden, moet het bewakingsgebied natuurlijk uitgebreid worden, maar daarvoor is de "RFID-chip" uitgevonden.
(Voetnoot; bedenk wel dat alle opgeslagen data en beelden op een harde schijf, "tenzij goed beveiligd" gevoelig zijn voor misbruik. Denk daarbij aan computerinbraak of diefstal)

De meest doeltreffende toepassing vinden we in het "RFID-Implantaat", hierbij wordt de chip onderhuids ingebracht en volstaat het om verspreid in de omgeving een aantal "RFID-readers" te plaatsen die uw kind constant peilen en signalen kunnen natuurlijk uitgelezen worden d.m.v. een stukje software op de PC. (Gekheid natuurlijk om dit toe te passen op een kind) maar deze toepassing wordt weldegelijk gebruikt voor "Bewakingsdoeleinden" en er zijn gevallen bekend van implantaten bij kinderen van zeer welgestelde ouders, die dit hebben laten doen voor het geval het kind gekidnapt mocht worden. Maar de RFID toepassing in "Kinderspeelgoed" is een feit en wordt met de dag uitgebreider. Natuurlijk is dit een uitkomst voor de ouders die naast hun drukke baan ook het huishouden nog moeten doen en dan niet genoeg tijd hebben om voortdurend fysiek contact met het kind te hebben.
(Voetnoot; bedenk wel dat alle opgeslagen data en beelden op een harde schijf, "tenzij goed beveiligd" gevoelig zijn voor misbruik. Denk daarbij aan computerinbraak of diefstal)

( Door: RonaldO )

Lees hier het gehele artikel...

Bron: privacyinvasion.eu