Softwarebedrijf claimt O in 'NOS' is gejat

Do 19 Januari 2006 19:17 | Frank | 2811 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
De NOS heeft de rode O uit het nieuwe logo gejat van softwarebedrijf Dotcomschool uit Zeewolde. Dat zegt directeur Marten Schiphof van het bedrijf. Volgens hem is de O niet nieuw, maar werd deze al in 2002 officieel geregistreerd door zijn Dotcomschool. "De originele huisstijl van Dotcomschool, Dotcomoffice en Dotcomsport is ontworpen door Claessens Erdmann architects & designers bv uit Amsterdam. Dit geeft aan hoe creatief en vooruitstrevend zij reeds bezig waren in 2002", zo zegt het bedrijf op haar website. De NOS heeft de O dan ook afgekeken, zo vinden ze.

De NOS kende het hele bedrijf niet en is zich dan ook van geen kwaad bewust. Rode O's komen nu eenmaal veel voor, onder meer in Duitsland. "En de decorafdeling van de NOB voerde vijftien jaar geleden al een rode O", zo zegt een woordvoerder van de omroep.

Voorlopig lijkt het erop dat de Dotcomschool simpel een graantje wil meepikken van de publiciteit rondom de nieuwe huisstijl van de NOS. "Eind december 2005 hebben wij in een persoonlijke brief aan Harm Bruins Slot, de voorzitter van de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep, onze dank uitgesproken als pleitbezorger van de 'Rode Dot'. De NOS betitelen wij vanaf vandaag als onze nieuwe 'Media sponsor'", zo staat op de site.
Bron: Leeuwarder courant